Βρετανία: Καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα από το βραζιλιάνικο στέλεχος του κορονοϊού

Τα πρώτα κρούσματα της βραζιλιάνικης μετάλλαξης του κορονοϊού ανιχνεύθηκαν επί βρετανικού εδάφους. Σύμφωνα με το skynews, τρία κρούσματα του στελέχους το οποίο είναι γνωστό και ως P1, ταυτοποιήθηκαν στην περιφέρεια του South Gloucestershire. Άλλα τρία κρούσματα εντοπίστηκαν στη Σκοτία, αλλά σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση δεν συνδέονται με τα περιστατικά που βρέθηκαν στην Αγγλία.

Τα δύο από τα περιστατικά του South Gloucestershire αφορούν άτομα τα οποία επέστρεψαν στην Αγγλία από τη Βραζιλία στα μέσα Φεβρουαρίου, πριν τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα καραντίνας σε ξενοδοχεία για όσους φτάνουν στη Βρετανία από χώρες υψηλού κινδύνου. Για την μόλυνση του τρίτου ατόμου δεν έχει γίνει γνωστό αν συνδέεται με τα άλλα δύο περιστατικά.

Αλλά και στην περίπτωση των κρουσμάτων στη Σκοτία και οι τρεις είχαν επισκεφθεί τη Βραζιλία και επέστρεψαν στο Αμπερντίν με πτήσεις μέσω Παρισιού και Λονδίνου. Σύμφωνα με την σκοτσέζικη κυβέρνηση, οι αρμόδιες αρχές έχουν επικοινωνήσει με όλους τους επιβάτες της πτήσης από το Λονδίνο.

Το βραζιλιάνικο στέλεχος του κορονοϊού, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην πόλη του Μανάους και θεωρείται ιδιαίτερα μεταδοτικό.