ΠΑΤΡΑ: Σε τριπλό by pass υποβλήθηκε ο 69χρονος στην Καρδιοθωρακοχειρουργική – Ικανοποίηση στου Πανεπιστημιακό του Ρίου

Ομαλά εξελίσσεται, σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση του 69χρονου συμπολίτη, ο οποίος υπεβλήθη στην πρώτη δύσκολη επέμβαση στη Καρδιοθωρακοχειρουργικη Κλινκή του ΠΓΝΠ, που επαναλειτούργησε πρόσφατα. Ο 69χρονος, που είναι επαγγελματίας οδηγός φορτηγού, υπεβλήθηκε σε τριπλό by pass και η επέμβαση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Ο ίδιος περίμενε υπομονετικά τη λειτουργία της Κλινικής για να αποκατασταθεί το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Η εγχείρηση ανοικτής καρδιάς έγινε από τον Διευθυντή της Καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής, Νικόλαο Χαροκόπο και τους συνεργάτες του, που έχουν όλοι έρθει από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Π. ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ: «ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΘΑΥΜΑ, ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ»

Για την πορεία της υγείας του ασθενούς, ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ, καθηγητής Καρδιολογίας, Περικλής Νταβλούρος, έγραψε στη σελίδα του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Πριν λίγο έλαβα το μήνυμα από τον καρδιοχειρουργό κ. Ν. Χαροκόπο: Ο ασθενής ξύπνησε και είναι καλά… Αυτό το μήνυμα σφράγισε το τέλος μιας προσπάθειας που διήρκεσε περίπου 1.5 χρόνο και την αρχή μιας νέας περιόδου για το ΠΓΝΠ: Η Καρδιοχειρουργική επέστρεψε -στην ουσία ιδρύθηκε- στο νοσοκομείο. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου όσοι δε γνωρίζουν τι απαιτείται για τη δημιουργία μιας νέας μεγάλης και πολύ απαιτητικής κλινικής, εξάντλησαν την κριτική τους στις “καθυστερήσεις”. Σήμερα οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν. Πάμε λοιπόν να δούμε τι χρειάστηκε…
1. Ισχυρή πολιτική βούληση που ποτέ ως σήμερα δεν υπήρξε. Χίλια μύρια ας καταλογίζουν στην ηγεσία του ΥΥΠ, αλλά αυτό το είπε, το υποστήριξε, το έκανε! Στα θετικά λοιπόν της παρούσας διακυβέρνησης.
2. Λεφτά! (όπως είχε πει ο ΓΑΠ, υπάρχουν). Εκεί μπήκε γενναία στη μέση η περιφέρεια (Χαράλαμπος Μπονάνος και Φαρμάκης), αλλά και η 6η ΥΠΕ (Γιάννης Καρβέλης). Και μπράβο τους.
3. Ταχύτητα στις απίστευτα γραφειοκρατικές διαδικασίες προκήρυξης θέσεων και στους διορισμούς, τρέξιμο στους διαγωνισμούς, αναμόρφωση χώρων (μεγάλο εγχείρημα με πολλές “αντιστάσεις”…, κτλ. Ίσως αυτό να ήταν το δυσκολότερο κομμάτι… Εδώ “έβαλε πλάτη” ο Γιάννης Καρβέλης με ξενύχτια και άπειρες ώρες εργασίας, η διοίκηση του νοσοκομείου (άρχισε επί Γιουλης Μαμμη και κυριολεκτικά εκτοξεύτηκε με Δ. Μπάκο) και το ΔΣ, η επιτροπή χώρων (Δημήτρης Γούμενος), το επιστημονικό συμβούλιο (Μάρκος Μαραγκός), οι διευθυντές της ιατρικής υπηρεσίας (Λάμπης Γώγος και Ε. Λιάτσικος, ειδικά ο δεύτερος έκανε απίστευτη δουλειά), η τεχνική υπηρεσία, οι διοικητικοί υπάλληλοι, η νοσηλευτική υπηρεσία, η αναισθησιολογική και η καρδιολογική κλινική (με προκήρυξη δικών μας θέσεων για να βοηθήσουν στην ΚΧ) και βέβαια το απίστευτο “σπρώξιμο” από το υπουργείο. Από τους τοπικούς βουλευτές -προσωπική εκτίμηση- μεγαλύτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Ιάσων Φωτήλας ίσως και λόγω ιδιότητας (τομεάρχης υγείας).
4. Διεύθυνση κλινικής. Εδώ καταλυτική ήταν η προκήρυξη θέσης από το Παν/μιο επί προεδρίας Δημήτρη Γούμενου
5. Και ίσως το σημαντικότερο… Τεράστια μάχη με “κεκτημένα”, κατεστημένες νοσηρές και ιδιοκτησιακές νοοτροπίες, αντιζηλίες, γκρίνια, πολιτικές έριδες, γραφειοκρατία, νοοτροπίες μικρομάγαζου και εμπάθειες.
Και όμως η διαδρομή ολοκληρώθηκε! Και μάλιστα (πολύ σημαντικό), εν μέσω πανδημίας…
Για εμάς που το ζήσαμε, το είδαμε και βιώσαμε αγωνίες, απογοητεύσεις, αντιξοότητες, η ολοκλήρωση του εγχειρήματος μοιάζει με θαύμα!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ, ένα μεγάλο μπράβο σε όλους. Προχωράμε μπροστά, αφήνουμε πίσω το παρελθόν και τη μιζέρια».