Έβαψε «κοκκινόμαυρο» το ντέρμπι η Παναχαϊκή

Του Περικλή Παπαρίζου

Για την 11η αγωνιστική της Super League 2, η Παναχαϊκή νίκησε με 1-0 την Ξάνθη στην Αγυιά. Σκόρερ για τους «κοκκινόμαυρους» ήταν ο Ανάκογλου στο 8’ με ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή. Έτσι η Παναχαϊκή επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, και πήρε ακόμη ένα ντέρμπι μέσα στην σεζόν.
Στο πρώτο ημίχρονο η Παναχαϊκή μπήκε πολύ δυνατά θέλοντας από νωρίς να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μάλιστα αυτό το κατάφερε νωρίς, καθώς στο 8’ ο Δημήτρης Ανάκογλου έπιασε ένα πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 των «κοκκινόμαυρων». Μεγάλες φάσεις μετά το γκολ δεν είχαμε, όμως και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν κάποιο γκολ, από την μια πλευρά η Παναχαϊκή ήθελε να διευρύνει το προβάδισμα της, και η Ξάνθη ήθελε το γκολ της ισοφάρισης. Το παιχνίδι είχε ρυθμό από την πρώτη στιγμή μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όμως δεν άλλαξε κάτι με τους «κοκκινόμαυρους» να έχουν το προβάδισμα με 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Παρασκευόπουλου προσπάθησαν να κρατήσουν το προβάδισμα στο σκορ. Μάλιστα καμία από τις δύο ομάδες τα πρώτα λεπτά δεν κατάφερε να κάνει κάποια μεγάλη φάση. Παρόλα αυτά στο 64’ η Παναχαϊκή έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Αραβ8δη για να κάνει το 2-0, όμως η όμορφη προσπάθεια του σέντερ φορ των «κοκκινόμαυρων» σταμάτησε στον Ίτζο. Παρόλα αυτά δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι από πλευράς σκορ, με την Παναχαϊκή να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη.
Η αρχική ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Χρήστος Παρασκευόπουλος):
Κολοβούρης, Πάνος(73’ Σταμόπουλος), Πατάπης, Αποστολόπουλος, Πλιάτσικας, Μουστακόπουλος(73’ Μασούρας), Μπρούς, Ανάκογλου(83’ Παπαδόπουλος), Γιούσης, Μπάτροβιτς(60’ Τσερούτι), Αραβίδης
Η αρχική ενδεκάδα της Ξάνθης ( Γιώργος Μαραντάς):
Ίτζο, Γκαρσία, Τσαμούρης, Βέρκερ, Πέτροβιτς, Μπρογιάντε, (68’ Τεσίκα), Βουόλτερς (74’ Ντίνας) Τάτος, Σιατραβάνης(90’ Τζουρμάν), Καπνίδης
Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)
Με βοηθούς τους Καραλή (Ηλείας) και Χριστοδούλου (Ημαθίας),
4ος Μπακογιάννης (Αθηνών)