ΑΧΑΪΑ: Απογοήτευση στις Αρχές από την απόδοση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού – Τι λένε Καρβέλης και Μπονάνος – Γέμισαν τα Νοσοκομεία με ασθενείς

Χθες στην Αχαΐα διαγνώστηκαν άλλα 64 νέα κρούσματα και οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της πόλης έφτασαν τις 113. Ειδικότερα, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν στις Κλινικές Κορονοϊού 43 ασθενείς και στις ΜΕΘ Κορονοϊού 14.

Στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 49 ασθενείς στις Κλινικές και 7 στη ΜΕΘ.

«Δεν βλέπω η απαγόρευση να αποδίδει. Και δεν αποδίδει επειδή δεν τηρούνται τα μέτρα πρόληψης και προστασίας» επισημαίνει  ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης και προσθέτει:
«Δυστυχώς οι πολίτες έχουν κουραστεί από τη συνεχή απαγόρευση και αρνούνται πλέον να συμμορφωθούν παρ’ ότι γνωρίζουν ότι δεν έχουμε άλλο τρόπο για την προφύλαξή μας. Πρέπει όλοι μας όμως να σκεφτούμε ότι τα νοσοκομεία μας πιέζονται και το υγειονομικό προσωπικό έχει εξαντληθεί λόγω κόπωσης».
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος αναφέρει ότι: «Οι παρέες και οι οικογένειες αποτελούν τις μεγάλες πηγές διασποράς της νόσου. Πρέπει να σεβαστούμε τον αγώνα που δίνουν οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται. Κάνω έκκληση στη συνείδηση και στη φιλοτιμία των συμπολιτών μας να τηρήσουν τα μέτρα. Γνωρίζω και κατανοώ την κούραση αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση».