ΑΧΑΪΑ: Αυξάνονται οι νέες εισαγωγές ασθενών – Ηδη νοσηλεύονται 113 με κορονοϊό

Με βάση την εικόνα που υπήρχε χθες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 43 ασθενείς με covid σε απλούς θαλάμους, ενώ 14 ακόμα άτομα βρίσκονται σε ΜΕΘ. Στον «Άγιο Ανδρέα» νοσηλεύονται 49 ασθενείς σε θαλάμους και άλλοι 7 σε ΜΕΘ. Συνολικά, δηλαδή, 92 άτομα νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία ενώ ακόμα 21 άτομα δίνουν σκληρή μάχη με τον ιό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Επιπλέον, συνεχίζεται με μεγάλους ρυθμούς η προσέλευση ατόμων με ύποπτα συμπτώματα στα νοσοκομεία, και ιδιαίτερα στο Πανεπιστημιακό του Ρίου, γεγονός που αυξάνει την πίεση και διατηρεί σε υψηλά επίπεδα συναγερμού το νοσοκομείο.
Την ίδια ώρα, όπως ήδη αναφέρθηκε, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 64 νέα κρούσματα στο νομό, ενώ 18 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αιτωλοακαρνανία και 7 στην Ηλεία. Συνολικά, δηλαδή, 89 κρούσματα στη Δυτική Ελλάδα. Ο αριθμός μπορεί να είναι μικρότερος σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, ωστόσο κανένας δεν πρέπει να «ξεγελιέται» δεδομένου ότι ήταν και μικρότερος ο αριθμός των τεστ που έγιναν, ειδικά κατά τη διάρκεια του χθεσινού 24ώρου.