Πάτρα: Πίεση στις ΜΕΘ, ενίσχυση κλινών

Η πίεση στις ΜΕΘ κορονοϊού σε ΠΓΝΠ και «Αγιο Ανδρέα» οδήγησε χθες σε έκτακτη σύσκεψη το Συντονιστικό Οργανο Διαχείρισης του Κορονοϊού το οποίο αποφάσισε την ανάπτυξη Μονάδων Αρνητικής Πίεσης με τουλάχιστον έξι κλίνες.
Σε άλλη σύσκεψη στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια αποφασίστηκε να στηθεί γέφυρα ανάμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και στο νοσοκομείο Αιγίου προκειμένου να καλύπτονται χειρουργικά και άλλα μη κορονοϊού περιστατικά.

 

ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ
Χθες νοσηλεύονταν 110 ασθενείς σε ΠΓΝΠ ΚΑΙ «Αγιο Ανδρέα». Συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο 42 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού και 13 στη ΜΕΘ. Στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 49 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού και 6 στη ΜΕΘ.

 

ΑΥΞΗΣΗ ΚΛΙΝΩΝ
Η αύξηση των νοσηλειών και η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ οδήγησε το Συντονιστικό όργανο σε νέες αποφάσεις. «Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε Μονάδες Αρνητικής Πίεσης ώστε να νοσηλεύουμε σε αυτές περιστατικά που δεν είναι για διασωλήνωση αλλά χρειάζονται υποστήριξη με αναπνευστική μάσκα. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίσουμε κλίνες στις ΜΕΘ» εξηγεί ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

 

Της
Μαρίνας Ριζογιάννη
rizogianni@pelop.gr