Παραίτηση Ντογιάκου από την Ένωση Δικαστών για την παρέμβαση υπέρ Κουφοντίνα

Ηχηρή παραίτηση του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την παρέμβαση υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα

Με την επιστολή παραίτησης προς την Ένωση, ο κ. Ντογιάκος υπογραμμίζει ότι ανάλογες ενέργειες κλονίζουν το κύρος της Δικαιοσύνης, υπενθυμίζοντας ότι κι ο ίδιος υπήρξε θύμα τρομοκρατικής ενέργειας.

Αναφέρει ότι “με ιδιαίτερη έκπληξη ανέγνωσα στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με ημερομηνία 24-2-2021, με το οποίο έγινε ευθεία παρέμβαση σε συγκεκριμένη υπόθεση υπέρ συγκεκριμένου καταδίκου”. Όπως επισημαίνει ο αντεισαγγελέας, “το υψηλό επιστημονικό κύρος και η κοινωνική εμβέλεια της Ένωσης επιβάλλουν ιδιαίτερη σπουδή και περίσκεψη πριν από κάθε, εν γένει ενέργειά της”.

“Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, απευθύνοντας μάλιστα έκκληση (!) στην Πολιτεία ‘… να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα”, παρέβλεψε ότι τέτοιες ενέργειες κλονίζουν συθέμελα το κύρος της Δικαιοσύνης στη συνείδηση των πολιτών, ο αρμόδιος Εισαγγελέας έχει ήδη επιληφθεί της συγκεκριμένης υποθέσεως και παραπέμπει στη λήθη της ιστορίας τους επιφανείς Δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι έπεσαν θύματα τρομοκρατικών υποθέσεων” τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Ντογιάκος.

Η αμφιλεγόμενη ενέργεια της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, προσθέτει, παραβιάζει κατάφωρα την αρχή της ισονομίας, σημειώνει.

Η ανακοίνωση του κ. Ντογιάκου αναλυτικά


Πηγή: skai.gr