Europa League: Πάλι με Άρσεναλ ο Ολυμπιακός!

Η κληρωτίδα δεν είχε.. κέφια κι έτσι Ολυμπιακός και Άρσεναλ δεν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους ποδοσφαιρικούς προορισμούς, αλλά θα αρκεστούν σε μία νέα μεταξύ τους κόντρα.

Έχοντας ήδη πλούσιο παρελθόν, με πιο πρόσφατη την περσινή διπλή αναμέτρηση τους για τους 32 του Europa League, όπου ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση με το γκολ του Ελ Αραμπί στο 118′ της παράτασης (έχοντας χάσει με 1-0 στον Πειραιά νίκησε 2-1 στο Λονδίνο), τώρα οι δύο τους θα αναμετρηθούν με φόντο μια θέση στους 8 της διοργάνωσης.

Από το 2009 όταν και βρέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωποι, Ολυμπιακός και Άρσεναλ έχουν δώσει μέχρι τώρα 10 αγώνες με τους πρώτους 8 να είναι στους ομίλους του Champions League.
Το πρώτο ραντεβού ήταν το 2009 (νίκη 1-0 εντός, ήττα 2-0 εκτός), το 2011 (ήττα 2-1 εκτός, νίκη 3-1 εντός), το 2012 (ήττα 3-1 εκτός, νίκη 2-1 εντός) και το 2015 (νίκη 3-2 εκτός, ήττα 3-0 εντός) και πέρσι στους «32» του Europa League όπου πήρε την πρόκριση μετά από έναν αγώνα θρίλερ στο Λονδίνο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c0xb84hla4nd-st)

Πρόσωπο των φετινών αναμετρήσεων δεν είναι άλλος από τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο ο οποίος μέχρι τον Δεκέμβριο ήταν παίκτης των κανονιέρηδων οι οποίοι τον άφησαν ελεύθερο με τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό να επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα αν και τον περασμένο Αύγουστο κατέκτησε το Κύπελλο και το Community Shield δεν κάνει καθόλου καλή σεζόν καθώς βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας και στο -9 από την 5η θέση που οδηγεί στα Ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης περιόδου.

Από το ρόστερ της ξεχωρίζει ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στο χθεσινό ματς με την Μπενφίκα και το νέο αστέρι της είναι ο Μπουκάγιο Σάκα (19 χρονών, Άγγλος επιθετικός) στον οποίο ήρθε να προστεθεί τον Γενάρη ο ως δανεικός από τη Ρεάλ ο 22χρονος Νορβηγός μεσοεπιθετικός Μάρτιν Όντεγκααρντ.

Στο ρόστερ υπάρχουν επίσης οι Γουίλιαν, Λακαζέτ, Πάρτεϊ αλλά σχεδόν κανένας αξιόπιστος αμυντικός.

Το πρώτο ματς θα γίνει στο «Καραϊσκάκης» στις 11 Μαρτίου καθώς ο Ολυμπιακός βγήκε πρώτος στο συγκεκριμένο ζευγάρι, ωστόσο υπάρχει ερωτηματικό για τη ρεβάνς καθώς αυτή τη στιγμή οι ταξιδιωτικές οδηγίες που έχει εκδόσει η βρετανική κυβέρνηση (καραντίνα 14 ημερών σε όσους εισέρχονται από το εξωτερικό) δημιουργούν πρόβλημα.

Γι’ αυτό και η Άρσεναλ στον επαναληπτικό αγώνα με την Μπενφίκα, χρησιμοποίησε ως έδρα το Γ. Καραϊσκάκης, όπου σ’ ένα συναρπαστικό ματς (1-0, 1-2, 3-2) νίκησε τη Μπενφίκα (1-1 το σκορ του πρώτου αγώνα) και πήρε την πρόκριση,

Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια των 16
Άγιαξ-Γιάνγκ Μπόις
Ντινάμο Κιέβου-Βιγιαρεάλ
Ρόμα-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Ολυμπιακός-Άρσεναλ
Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Τότεναμ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μίλαν
Σλάβια Πράγας-Ρέιντζερς
Γρανάδα-Μόλντε