Πριγκίπισσα Λατίφα: Ζητά από την κυβέρνηση Τζόνσον να ανοίξει ξανά την έρευνα για την απαγωγή της μεγαλύτερης αδερφής της

H Σάμσα είχε απαχθεί το 2000 σε ηλικία 18 ετών σε δρόμο του Κέιμπριτζ και έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως

Για την τύχη της μεγαλύτερης αδερφής της που είχε απαχθεί το 2000 εκφράζει την έντονη ανησυχία της η πριγκίπισσα Λατίφα, μια από τις κόρες του ηγέτη του Ντουμπάι, αποστέλλοντας επιστολή στη βρετανική αστυνομία με το αίτημα να ανοίξει και πάλι η έρευνα για την υπόθεση της, όπως μεταδίδει το BBC.

Σε επιστολή της με ημερομηνία 2018, η Λατίφα ζήτησε από την αστυνομία να επικεντρωθεί στην υπόθεση της αδελφής της Σάμσα, 39 ετών σήμερα, που απήχθη σε ηλικία 18 ετών και δεν έχει έκτοτε εμφανιστεί δημοσίως. Από την πλευρά του, το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Ντουμπάι τηρεί σιγή ιχθύος. Η αστυνομία του Κέιμπριτζ επιβεβαίωσε ότι έχει λάβει μια επιστολή, με ημερομηνία Φεβρουάριος του 2018, αναφορικά με την υπόθεση και ότι βρίσκεται υπό αξιολόγηση».

Η τύχη της ίδιας της 35χρονης Λατίφα έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία Σε μήνυμα που μαγνητοσκοπήθηκε σε μια τουαλέτα και περιήλθε στην κατοχή του BBC, η πριγκίπισσα Λατίφα ανέφερε ότι κρατούνταν όμηρος σε μια οχυρωμένη έπαυλη. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι η Λατίφα δέχεται στο σπίτι της τη φροντίδα της οικογένειάς της και επαγγελματιών υγείας.

Ο πατέρας των δύο γυναικών, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ, έχει απορρίψει τα ευρήματα δικαστή του Λονδίνου, ο οποίος πέρυσι είπε πως δέχεται ως αποδεδειγμένους τους ισχυρισμούς ότι ο σεΐχης διέταξε την απαγωγή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Βρετανία έχει ζητήσει από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να παρουσιάσει στοιχεία ότι η Λατίφα βρίσκεται εν ζωή.