Κορωνοϊός: Ξεπερνούν ήδη τα 1.200 τα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου

Παράταση δύο εβδομάδων για το «lockdown» στην Αττική φαίνεται πώς φέρνει η αύξηση των κρουσμάτων, που αποτυπώθηκε με τα 2.147 κρούσματα χθες και αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, καθώς πληροφορίες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας θέλουν τις νέες μολύνσεις να ξεπερνούν, ήδη από το πρωί της Τετάρτης, τις 1.200.

 

Οι λοιμωξιολόγοι τα τελευταία 24ωρα τόνιζαν πως η Τρίτη και η Τετάρτη θα ήταν δηλωτικές της ευρύτερης επιδημιολογικής εικόνας και βάσει αυτών των στοιχείων αλλά και της συνολικής πορείας, θα αποφάσιζαν για την εισήγησή τους σχετικά με την άρση ή την παράταση του απαγορευτικού στις κόκκινες περιοχές.

 

Το γεγονός όμως πως για πρώτη φορά από τις 2 Δεκεμβρίου 2020 ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων ξεπέρασε ξανά τις 2.000, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων (357) συνιστά την χειρότερη επίδοση των τελευταίων 45 ημερών. Παράλληλα, το κέντρο της Αθήνας «βράζει» εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας με 285 νέα κρούσματα, αλλά και ο Πειραιάς με 259. Επιβαρυμένη είναι, την ίδια στιγμή, η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, με 205 νέα κρούσματα, και στην Αχαΐα με 121.

 

Έτσι, παρά την διάθεση αρκετών επιστημόνων αλλά και τη εκπεφρασμένη άποψη κυβερνητικών στελεχών πως επιθυμία ήταν η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα από την ερχόμενη Δευτέρα 01 Μαρτίου, δεν φαίνεται πως υπάρχει χώρος για κάτι τέτοιο.