Δημήτρης Αποστόλου: «Πιστέψατε ότι ο τέως της Βατίδου είπε τα αδιανόητα τυχαία»;

O σεναριογράφος και συγγραφέας τονίζει ένα σημείο της νομοθεσίας που δεν γνωρίζουν πολύ

ΟΔημήτρης Αποστόλου, μέσα από τα social media,  σχολίασε την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη από τον Αλέξη Κούγια. O γνωστός σεναριογράφος και συγγραφέας τονίζει κάτι που όπως λέει δεν γνωρίζουν πολύ και είναι, όπως αναφέρει, ένα παλιός νόμος σύμφωνα με τον οποίο η πράξη με 15χρονα παιδιά, όταν υπάρχει η συναίνεσή τους, δεν είναι αδίκημα.

Ο Δημήτρης Αποστόλου έγραψε:

«Πιστέψατε ότι ο τέως της Βατίδου είπε τα αδιανόητα τυχαία; Στα κρυφά κατάστιχα (τι κάνουν ενώ εσυ κοιμάσαι…) του πολύ “σοβαρού” νομικού πολιτισμού μας υπάρχει ένας παλιός νόμος και εξακολουθεί να είναι σε ισχύ σύμφωνα με τον οποίο η πράξη με 15χρονα παιδιά, όταν υπάρχει η συναίνεσή τους, δεν είναι αδίκημα, εκτός κι αν συντρέχει ειδική σχέση όπως, για παράδειγμα, αυτή μεταξύ δασκάλου – μαθητή, σοφρωνιστικού υπαλλήλου – κρατούμενου κ.ο.κ.

Το 15χρονο που δεν έχει κάνει ακόμα στο σχολείο του τη λέξη συναίνεση έρμαιο στα χέρια του κάθε ανώμαλου εχει ευθύνη απόφασης και συνομολογεί σε πράξη; Περαν του εμετού κάτι τέτοιο θα προκαλέσει και άλλες αδικες “ενέργειες”… Ψυχανεμίζεστε που το παω και που το πάνε»;

Δείτε την ανάρτηση: