ΑΧΑΪΑ: H μεγάλη κινητικότητα πολιτών χωρίς μέτρα έφερε την έκρηξη κρουσμάτων – Τα 121 νέα, οι 107 νοσηλευόμενοι , τα 2 βρέφη και οι 22 σε ΜΕΘ

Οι αριθμοί δείχνουν ξεκάθαρα ότι μετά από τρεις εβδομάδες γενικής απαγόρευσης η Αχαΐα και ειδικότερα η Πάτρα, εξακολουθεί να είναι στο κόκκινο. H μεγάλη κινητικότητα των πολιτών που καταγράφεται χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα έφερε  121 νέα κρούσματα,  107 νοσηλευόμενους εκ των οποίων τα δύο είναι βρέφη και 22 νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ

Στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν χθες 40 ασθενείς στην Κλινική και 6 στη ΜΕΘ. Σχεδόν γεμάτες ήταν χθες οι δύο Κλινικές Κορονοϊού στο ΠΓΝΠ με τους νοσηλευόμενους να φτάνουν τους 43. Στη Μονάδα Νεογνών του ίδιου νοσοκομείου νοσηλεύονταν δύο βρέφη που είχαν διαγνωστεί θετικά και στη ΜΕΘ Κορονοϊού νοσηλεύονταν 16 ασθενείς.
Ολες οι νοσηλείες είναι από την Πάτρα εκτός από δύο που είναι η μία από το Αίγιο και η άλλη από την Κάτω Αχαΐα.

Τα 17 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης». Από αυτά τα 10 αφορούν σε παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα και τα 7 σε προσωπικό.
Η πρόεδρος του Ιδρύματος Κατερίνα Νικολάου υπογράμμισε τη στενότητα χώρου που υπάρχει στο Ίδρυμα .

Το μόνο θετικό είναι ότι κανέναν από τα περιστατικά δεν έχει βαριά συμπτώματα και επομένως δεν θα χρειαστεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο.