Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 31 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Λόγω απουσίας μαρτύρων, αναβλήθηκε η δίκη των 31 νεαρών συλληφθέντων

Ελεύθεροι αφέθησαν οι 31 συλληφθέντες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν, τη Δευτέρα, στο κτίριο της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Λόγω απουσίας μαρτύρων, αναβλήθηκε η δίκη των 31 νεαρών συλληφθέντων.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης όρισε νέα δικάσιμο για τις 25 Φεβρουαρίου ενώ ήρε την κράτηση των κατηγορούμενων.

5250559

Ένταση προκλήθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου Θεσσαλονίκης πριν την συνεδρίαση όταν η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να παρευρίσκονται μόνο οι 31 και οι συνήγοροι τους. Σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ προβλέπεται η παρουσία συνολικά 15 ατόμων σε κάθε δίκη, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Μετά τις διαμαρτυρίες των δικηγόρων, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να περάσουν όλοι έξω από την αίθουσα και να εισέρχονται ξεχωριστά ο κάθε κατηγορούμενος με το συνήγορο του. Τελικά αυτό δεν έγινε.

Κατά την είσοδο τους στη δικαστική αίθουσα κάποιοι από τους 31 νεαρούς και νεαρές φώναζαν συνθήματα ενώ συνοδεύονταν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι δικηγόροι τους υποστηρίζουν ότι όλοι είναι φοιτητές σε αντίθεση με αστυνομικές πηγές που αναφέρουν ότι σχεδόν οι μισοί είναι εξωπανεπιστημιακοί.

Δείτε τι δήλωσαν οι δικηγόροι των κατηγορούμενων:

 

Οι ιδιότητες τους δεν διευκρινίστηκαν κατά την εισαγωγή της δικής καθώς αναγνώστηκαν μόνο τα ονόματα των κατηγορουμένων.

Πηγή: grtimes