ΠΑΤΡΑ: Συναγερμός σε Φυλακές και «Κιβωτό» για πάνω από 50 κρούσματα – «Βροχή» τα τεστ και πολλά αναπάντητα ερωτηματικά στις δομές

Στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών  σήμανε συναγερμός με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να βρίσκεται στην Γ’ Πτέρυγα πραγματοποιώντας  δειγματοληψίες στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης.
Από το 270 rapid τεστ που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, εντοπίστηκαν 41 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Η πλειοψηφία όσων έχουν προσβληθεί από τον ιό  είναι ασυμπτωματικοί.
Τρεις εξ αυτών, χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, όπου μετά από λίγες ώρες έλαβαν εξιτήριο και επέστρεψαν στις φυλακές. Το Σάββατο σε καραντίνα είχαν τεθεί 2 αλλοδαποί και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής είχαν βρεθεί 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Οι 41 νοσούντες έχουν μοιραστεί σε δυο θαλάμους που διαμορφώθηκαν τις τελευταίες ώρες ως χώροι απομόνωσης, εκτός της συγκεκριμένης πτέρυγας, χωρίς ωστόσο να πληρούνται οι προδιαγραφές. Τα 27 άτομα μοιράζονται την ίδια τουαλέτα!
Οι υπόλοιποι κρατούμενοι της Γ’ Πτέρυγας έχουν τεθεί σε καραντίνα. Βρίσκονται επί 24ωρου βάσεως κλεισμένοι στα κελιά τους και δεν τους επιτρέπεται, ούτε ο εκ περιτροπής προαυλισμός.

Χθες, νέα κρούσματα εμφανίστηκαν μεταξύ παιδιών και μελών του προσωπικού στο ίδρυμα Κιβωτός της Αγάπης.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά που έχουν διαγνωστεί θετικά ήταν τουλάχιστον 10, ενώ θετικοί διαγνώστηκαν και 5 εργαζόμενοι.

Στον πρώτο όροφο του ιδρύματος είχαν μεταφερθεί χθες τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά στο ράπιντ τεστ, ενώ τα υπόλοιπα εμπύρετα περιστατικά που προς το παρόν χαρακτηρίζονται ως ύποπτα, βρίσκονταν σε άλλο χώρο.