Κούγιας: Αν δεν αθωωθεί ο Λιγνάδης, θα καταντήσουμε έρμαια ατόμων χωρίς καμία ηθική αναστολή

Ο Αλέξης Κούγιας θα προτείνει στον Δημήτρη Λιγνάδη να καταθέσουν μήνυση κατά της Λίνας Μενδώνη – Υποστήριξε ότι αν είχε ασκηθεί προσφυγή κατά του εντάλματος σύλληψης, θα ήταν ελεύθερος – Νέες αιχμές κατά των μηνυτών του ηθοποιού

Αιχμές κατά των ανακριτικών αρχών, της Λίνας Μενδώνη, των μηνυτών και συναδέλφων του δικηγόρων άφησε ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη Αλέξης Κούγιας, προεξοφλώντας για άλλη μία φορά την αθώωση του εντολέα του.

«Αν δεν αθωωθεί ο άνθρωπος που ταλαιπωρείται, να γνωρίζετε (…) ότι όλοι θα καταντήσουμε έρμαια προσώπων που δεν έχουν καμία ηθική αναστολή και εκμεταλλεύονται τη στιγμή» δήλωσε ο κ. Κούγιας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Κούγιας επέκρινε την ταχύτητα στην υπόθεση, επισημαίνοντας ότι σε δύο ημέρες χωρίς να του δώσουν την ευκαιρία να ακουστεί, και χωρίς να συντρέχουν οι κατά τον νόμο προϋποθέσεις εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

Μάλιστα άφησε αιχμές κατά του προηγούμενου συνηγόρου του κ. Λιγνάδη, λέγοντας ότι θα έπρεπε «να γίνει προσφυγή στο ένταλμα σύλληψης», καθώς αυτόματα θα ήταν ελεύθερος. Αντ’ αυτού, σήμερα η υπεράσπιση παρακαλά για επιπλέον προθεσμία μίας ημέρας για να εξετάσει μάρτυρες.

Στην ίδια υπερασπιστική γραμμή, ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι αντί να υπάρξουν μαρτυρίες 100 ατόμων με ονοματεπώνυμο, που συνυπήρξαν στο θέατρο με τον Δημήτρη Λιγνάδη, στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο μηνύσεις, με τον έναν μάλιστα να βρίσκεται στη Σουηδία, καταρρακώνοντας το τεκμήριο αθωότητας, ενώ έθεσε σε αμφισβήτηση το υλικό της δικογραφίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, η «καταιγίδα» που ξεκίνησε με αθλητές, επεκτάθηκε στον χώρο του θεάτρου, ενώ εκτιμά ότι θα συνεχιστεί με τους τραγουδιστές, τους δημοσιογράφους, τους δικηγόρους και άλλες ομάδες. «Η χώρα θα γίνει ένα μπάχαλο» ανέφερε.

«Θέλω να μηνύσω τη Λίνα Μενδώνη»

Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι εφόσον συμφωνήσει ο εντολέας του, θα προχωρήσει σε μήνυση κατά της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, για παράβαση της νομοθεσίας, με αφορμή τους χαρακτηρισμούς της στην έκτακτη συνέντευξη τύπου της περασμένης Παρασκευής, ότι ο «Λιγνάδης είναι επικίνδυνος άνθρωπος». «Τι χαρακτηρισμοί ήταν αυτοί», σχολίασε ο κ. Κούγιας.

Παράλληλα, επανέλαβε τους ισχυρισμούς περί παιχνιδιών, που έχουν στόχο την καθυστέρηση της επένδυσης στο Ελληνικό, εφόσον παραιτηθεί η υπουργός Πολιτισμού.