Κορωνοϊός – Τζόνσον: Αισιοδοξώ για επιστροφή στην κανονικότητα στις 21 Ιουνίου

Την αισιοδοξία του πως θα καταφέρει να καταργήσει όλους τους περιορισμούς στην Αγγλία μέχρι τις 21 Ιουνίου, βάσει του σχεδίου τεσσάρων σταδίων που ανακοίνωσε τη Δευτέρα, εξέφρασε ο Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι «όλα τα νομικά όρια για τις κοινωνικές επαφές μπορούν να αρθούν» στο τελευταίο από αυτά τα τέσσερα στάδια, στις 21 Ιουνίου.Ερωτηθείς για το πόσο σίγουρος αισθάνεται ως προς την επίτευξη του στόχου, ο Τζόνσον είπε: «Το ελπίζω, αλλά προφανώς τίποτα δεν μπορεί να είναι εγγυημένο και όλα εξαρτώνται από τον τρόπο που θα συνεχίσουμε να είμαστε συνετοί και να ακολουθούμε τις οδηγίες σε κάθε στάδιο».

«Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να προχωρήσουμε με προσεκτικό τρόπο. Νομίζω ότι οι άνθρωποι το καταλαβαίνουν, μπορούν να δουν τη λογική του τι προσπαθούμε να κάνουμε».

«Αλλά, πραγματικά, λόγω των τεράστιων δυνατοτήτων που διαθέτουμε με τη διάθεση των εμβολίων κι επειδή η επιστήμη μας έχει δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας ολόκληρης ασπίδας γύρω από τον πληθυσμό μας, μπορούμε πραγματικά να δούμε αυτήν την ημερομηνία, της 21ης ​​Ιουνίου, με κάποια αισιοδοξία.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε εκεί».