Δυτικά της Λήμνου το τουρκικό “Τσεσμέ”- “Αχρείαστη ενέργεια που δεν βοηθά”, τονίζει η Αρ. Πελώνη

Στην περιοχή που έχει δεσμεύσει η τουρκική Navtex για υδρογραφικές έρευνες συνεχίζει να πλέει το ωκεανογραφικό “Τσεσμέ”.

Το “Τσεσμέ” βρίσκεται δυτικά της Λήμνου από χθες το βράδυ, ενώ φαίνεται να συνοδεύεται και από τουρκική φρεγάτα. Την ίδια στιγμή στην περιοχή βρίσκεται σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος όπου παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις. Να σημειωθεί ότι η χρονική διάρκεια της παράνομης τουρκικής NAVTEX εκπνέει στις 2 Μαρτίου.

Πελώνη: Η παράνομη naftex ήταν αχρείαστη ενέργεια

“Η παράνομη naftex ήταν αχρείαστη ενέργεια που δεν βοηθά στην βελτίωση του κλίματος”, ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, στην εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι κινήσεις του “Τσεσμέ” επηρεάζουν τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, η κυρία Πελώνη πρόσθεσε πως η Ελλάδα προσβλέπει σε κινήσεις αποκλιμάκώσης και υπογράμμισε πως η ελληνική πλευρά έχει προτείνει ημερομηνίες για συνέχιση των διερευνητικών επαφών και αναμένει απάντηση.

Τουρκικές προκλήσεις μέσω Anadolu

Την ίδια στιγμή το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu θεωρεί “προκλήσεις των Ελλήνων”, τις όποιες εργασίες, έρευνες ή ασκήσεις γίνονται ακόμη και στη περιοχή βόρεια της Κρήτης μέχρι τη Πελοπόννησο.

Το Anadolu μεταδίδει ότι “από την επανεκκίνηση των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας , η Ελλάδα συνέχισε να αυξάνει την ένταση στην περιοχή. Η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει πολλές δραστηριότητες από ασκήσεις έως υποβρύχιες αποστολές που στοχεύουν στην κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και συνέχισε την ασυμβίβαστη στάση της”, επικαλούμενο πηγές από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

“Παρά τις “προκλητικές ενέργειες” της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των διερευνητικών συνομιλιών, η Τουρκία συνεχίζει να διατηρεί την ήρεμη στάση της για την επίλυση προβλημάτων με “αμοιβαίο διάλογο και διαπραγματεύσεις”, πρόσθεσαν οι τουρκικες πηγές. “Η προσδοκία μας από την Ελλάδα ως αντάλλαγμα για την εποικοδομητική στάση που διατηρούμε από την αρχή είναι ότι θα εγκαταλείψει την ασυμβίβαστη στάση της και τις πράξεις και τις συζητήσεις που αυξάνουν την ένταση και θα προσπαθήσουν να λύσουν τα προβλήματα με μια ειλικρινή προσέγγιση μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων”.

ΠΗΓΗ: Thetoc.gr