Η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του δημότη

 

Ελάφρυνση δημοτικών τελών και νέο Τεχνικό Πρόγραμμα αποφάσισαν οι 20 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο(15-2-2021) ψηφίστηκε η εναλλακτική πρόταση των 20 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για δημοτικά τέλη και Τεχνικό Πρόγραμμα.

Ήταν μια μικρή ανακούφιση για τους δημότες που στενάζουν οικονομικά .

Είχαν προηγηθεί οι δυο αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου με πρωτοβουλία των ίδιων συμβούλων που ενέκρινε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και αφορούσαν τα τέλη κοινοχρήστων χώρων και κατάληψης πεζοδρομίων με 20% μείωση και της χρήσης βυτιοφόρου κατά 13%..

Αναμένεται ακόμα η επικύρωση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου που συγκάλεσαν οι ίδιοι σύμβουλοι κάνοντας χρήση του νόμου που προβλέπει σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου ,αν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αρνηθεί να φέρει τα θέματα για συζήτηση που ζήτησαν με υπογραφές το 1/3 των συμβούλων.

Στο ιστορικό εκείνο συμβούλιο αποφασίστηκε η μεταφορά της άρδευσης απο την ΔΕΥΑ που εκτίναξε τα τιμολόγια άρδευσης μέχρι 500% ,στον Δήμο και η ακύρωση του διαγωνισμού μεταφοράς των απορριμμάτων 4,7 εκ ευρώ σε ιδιωτική εταιρία με έκπτωση 1%!

Η διαδικαστική σύγκλιση των δημοτικών συμβούλων και των παρατάξεων που εκπροσωπούν ξεκίνησε από την προτροπή των προέδρων των κοινοτήτων σχετικά με το θέμα της άρδευσης και τα δυσβάσταχτα τιμολόγια μετά την υπαγωγή της στην ΔΕΥΑ.

Αρχικά συμμετείχαν οι παρατάξεις “Αιγιάλεια Αύριο”,”Ποιοτική Αιγιάλεια”,”Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α”,”Λαϊκή Συσπείρωση” και στην συνέχεια οι τρείς πρώτες παρατάξεις έφεραν τα θέματα των δημοτικών τελών ,του Τεχνικού προγράμματος κ.α. με θετικά αποτελέσματα για τους δημότες με αδυναμία όμως για μεγαλύτερα αποτελέσματα λόγω των περιορισμών του αντιδραστικού νόμου.

Η προσπάθεια αυτή πολεμήθηκε και συκοφαντήθηκε από την δημοτική αρχή .

Προσπάθησε να εμφανίσει την συμφωνία σε ζωτικής φύσεως θέματα για τους ανυπεράσπιστους από την φορομπηχτική πολιτική δημότες,σαν μέτωπο με στόχο την φθορά της δημοτικής αρχής.

Όμως γνώριζε καλά ότι καμία ιδεολογική και πολιτική σχέση δεν υπήρχε μεταξύ των παρατάξεων αυτών.

Στην προσπάθειά της να εξουδετερώσει κάθε αντίσταση στην ανάλγητη πολιτική της σε περιόδους απανωτών κρίσεων ,κατέφυγε σε προσφυγές να μην μειωθούν τα δημοτικά τέλη ,να μην περάσει άλλο Τεχνικό Πρόγραμμα πιο ιεραρχημένο με βάση τις ανάγκες και τις προτάσεις των κοινοτήτων και να μην εμποδιστεί η μεταφορά των απορριμμάτων με εκατομμύρια ευρώ και εξευτελιστικές εκπτώσεις .

Η παράταξη Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας ,δεν έκανε εκπτώσεις από τις αρχές της συμμετέχοντας σε αυτή την προσπάθεια.

Αντίθετα θέματα όπως η υπαγωγή της άρδευσης στον δήμο ,η μείωση των δημοτικών τελών των δημοτών και η αύξηση για τις μεγάλες επιχειρήσεις,η αύξηση στην ανώτερη κλίμακα για το εμπορεύσιμο νερό για τις μεγάλες επιχειρήσεις ,είναι στοιχεία των διεκδικήσεων της και της πολιτικής της .

Η επιλογή μόνο της καταγγελίας και της καταψήφισης απλώς των εισηγήσεων της δημοτικής αρχής δεν θα αποτελούσε υπεύθυνη στάση ,αλλά αδιαφορία για αξιοποίηση της ευκαιρίας που προσέφεραν οι συσχετισμοί για μικρή έστω ανακούφιση των δημοτών στο όνομα της “καθαρότητας” και της αποφυγής “παρεξηγήσεων”.

Η στάση απόστασης θα διευκόλυνε την δημοτική αρχή να περνάει όλες τις αντιλαϊκές της αποφάσεις ,αφού ο νόμος ορίζει ότι αν δεν κατατίθεται εναλλακτική πρόταση ,τότε το θέμα εγκρίνεται από το δημοτικό συμβούλιο και μόνο με τις ψήφους της δημοτικής αρχής .

Η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του δημότη ,να διεκδικεί μέτρα για ανακούφιση των δημοτών,αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και ανάληψη της ευθύνης για την μεταφορά και την διαχείρηση των απορριμμάτων από την πολιτεία χωρίς επιβάρυνση του δημότη.

 

Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟΣ.Τ.Α)