(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ανησυχία Γώγου για αυξημένο ιικό φορτίο – Η εικόνα των δύο Νοσοκομείων – Η έκκληση των υγειονομικών αρχών

Οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Πάτρας έφτασαν τις 94 εκ των οποίων οι 17 σε ΜΕΘ. Ο υγειονομικός κόσμος εκφράζει την ανησυχία του και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Ειδικότερα στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν χθες 31 ασθενείς στην Κλινική Κορονοϊού και 5 στη ΜΕΘ.

Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 46 ασθενείς στις δύο Κλινικές Κορονοϊού και 12 ΜΕΘ.
Οπωςανέφερε δε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, θα αναπτυχθούν άλλες 8 κλίνες ΜΕΘ στο ΠΓΝΠ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών. Πλέον η πίεση που δέχεται το σύστημα είναι μεγάλη και αυξανόμενη
Η αύξηση των κλινών ΜΕΘ, αυτή τη στιγμή, υποστηρίζεται από το υπάρχον ιατρονοσηλευτικό προσωπικό το οποίο όμως έχει εξαντλήσει τις αντοχές του. Καθώς εκτός από τις 20 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού καλείται να υποστηρίξει και άλλες 10 κλίνες ΜΕΘ στις οποίες νοσηλεύονται ασθενείς με άλλες παθήσεις.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Χαράλαμπος Γώγος εξέφρασε την ανησυχία του για το αυξημένο ιικό φορτίο που έχει παρατηρηθεί, καθώς και την πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας της χώρας ως αποτέλεσμα αυτού.
«Επιδημιολογικά δεν είμαστε και πολύ καλά αυτή τη στιγμή. Το πρόβλημα είναι το φορτίο, που πιέζει το Σύστημα Υγείας, ειδικά σε Αττική και Πάτρα».