Αϊντχόφεν-Φίτεσε 3-1: Βάλσαμο από τον Γκέτσε πριν από τον «τελικό» με τον Ολυμπιακό

Μετά από τρία διαδοχικά ανεπιτυχή αποτέλεσμα, η Αϊντχόφεν νίκησε την Φίτεσε με ανατροπή (3-1) και δύο γκολ του Μάριο Γκέτσε, τέσσερις ημέρες πριν από την ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στο Europa League

Είχαν προηγηθεί ο αποκλεισμός από τον Άγιαξ στο Κύπελλο (1-2), η ισοπαλία – σοκ με την Ντεν Χάαγκ με σχεδόν 40 τελικές στην εστία (2-2) και η ήττα από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης», η οποία την έφερε στο χείλος του αποκλεισμού στο Europa League (2-4).

Τέσσερις ημέρες πριν από την ρεβάνς με τους Ερυθρόλευκους στο «Φίλιπς Στάντιον» (Πέμπτη 25/2, 22:00), η ομάδα του Ρόγκερ Σμιντ φλέρταρε επικίνδυνα με τέταρτη διαδοχική «γκέλα», αφού η Φίτεσε την αιφνιδίασε, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Γερμανός προπονητής δεν ξεκίνησε (λόγω της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό) 5 βασικούς του ποδοσφαιριστές (Ντόνιελ Μάλεν, Φίλιπ Μαξ, Ράιαν Τόμας, Μάριο Γκέτσε, Τζόρνταν Τέζε) και προηγούνταν 1-0 μέσα στο σπίτι της μέχρι το 66ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι τιμώρησαν τα δεδομένα αμυντικά προβλήματα των γηπεδούχων και προηγήθηκαν πολύ νωρίς με τον Αρμάντο Μπρόχα (4′), ο οποίος στο δεύτερο μέρος κέρδισε πέναλτι, το οποίο μέσω VAR μετατράπηκε σε φάουλ, με τον Ουσαμά Τανάν να αγγίζει το 0-2, αφού ο Γιάν Μβογκό απέκρουσε δύσκολα και, στη συνέχεια της φάσης, ο σκόρερ Μπρόχα είχε σουτ στο δοκάρι, προ κενής εστίας από δύσκολη γωνία.

«Καθάρισαν» Μάλεν και Γκέτσε
Ο τεχνικός της PSV, ο οποίος διατήρησε μόλις πέντε παίκτες σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό (Μβογκό, Ντάμφρις, Ροζάριο, Σανγκαρέ και Ζάχαβι), έκανε άνω – κάτω την ομάδα του, όχι μόνο με τα πρόσωπα, αλλά και τη διάταξη, επιλέγοντας 5-3-2, διάταξη την οποία δεν χρησιμοποιεί συνήθως.

Ο Σμιντ διαπίστωσε ότι η τακτική της προφύλαξης βασικών και η αλλαγή διάταξης απέτυχαν παταγωδώς και, στην ανάπαυλα, έβαλε Μάλεν και Τόμας, ενώ πριν από το τελευταίο 25λεπτο, κατέφυγε και στους Τόμας και Γκέτσε.

Η επιστροφή στη… κανονικότητα έφερε την Αϊντχόφεν σε θέση οδηγού και στη συνέχεια ανέλαβαν οι εξαιρετικές της μονάδες. Ο Μάλεν ισοφάρισε ύστερα από ασίστ του Έραν Ζάχαβι (66′) και έφτασε τα 50 γκολ με την φανέλα της PSV, έχοντας την Φίτεσε ως καλύτερη… πελάτισσα (6 γκολ).

Ο τερματοφύλακας Ρέμκο Πασβέερ προσπάθησε να σταματήσει την επίθεση των γηπεδούχων (είχε πάνω από δέκα επεμβάσεις), τα κατάφερε μέχρι λίγο πριν από το φινάλε, όταν ο Μάριο Γκέτσε, με δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά (86′ και 88′) έδωσε μια βαθιά ανάσα σε μια ομάδα που δεν έχει επιθετικό πρόβλημα, αλλά ενδέχεται να έχει ζήτημα… ταυτότητας.

Πριν από την ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, ο Σμιντ χρησιμοποίησε τους: Μβογκό – Ντάμφρις, Μπάουμγκαρτλ, Ροσάριο, Φίρχεφερ (89′ Τέζε), Μάουρο Ζούνιορ (64′ Τόμας) – Σανγκαρέ, Γκουτιέρες (46′ Μάλεν), Φέιν (46′ Μαξ) – Ζάχαβι, Φέρτεσεν (64′ Γκέτσε).