Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης – Συνελήφθη ο Δημ. Λιγνάδης

Συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης. Προηγουμένως, ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας, με αφορμή αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα που θέλουν τον σκηνοθέτη να βρίσκεται στη ΓΑΔΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει εάν ο σκηνοθέτης προσήλθε ή όχι στη ΓΑΔΑ.

“Ζητήσαμε αρμοδίως ενημέρωση από τις αρχές και λάβαμε την ενημέρωση από την Αστυνομία ότι μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν αναζητείται”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργουλέας.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν

Μετά τις καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλικές κακοποιήσεις οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν σε επιβεβαίωση των καταγγελιών των θυμάτων με εξέταση μαρτύρων και απήγγειλαν σε βάρος του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατ’ εξακολούθηση. Οι περιπτώσεις που προς το παρόν τον βαρύνουν είναι δύο: Η μία του 25χρονου που κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε ηλικία 14 χρόνων και μία ακόμα που έγινε στην Εισαγγελία υπό άκρα μυστικότητα. Κρίσιμη η μαρτυρία γυναίκας που γνώριζε πολλά για την ιδιωτική ζωή του.

Η καθοριστική μαρτυρία

Οι εξελίξεις που οδήγησαν τις αρχές στη σύλληψη του γνωστού σκηνοθέτη προέκυψαν μετά τη νέα μαρτυρία νεαρού άντρα ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε στον εισαγγελέα πολλές απο τις καταγγελίες του 25χρονου, ο οποίος χθες κατέθεσε μήνυση σε βάρος του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη για την αποπλάνηση και τον βιασμό του σε ηλικία 14 ετών, το 2010.

Ο μάρτυρας κατέθεσε μετά από υπόδειξη του νεαρού, ο οποίος τον πρότεινε αναφέροντας ότι ήταν στην παρέα των παιδιών που ο σκηνοθέτης έκανε ανήθικες προτάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας επιβεβαίωσε τον καταγγελλόμενο βιασμό του 25χρονου  λέγοντας ότι είναι σίγουρος ότι λέει την αλήθεια κρίνοντας από τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη.

Προηγουμένως υποστήριξε ότι βρέθηκε στο σπίτι του σκηνοθέτη όταν, μαζί με τον μηνυτή κι άλλους συνομηλίκους του, ο σκηνοθέτης τούς πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες κι έπειτα τους πρότεινε να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ερωτικές πράξεις.

Ο νεαρός φέρεται να υποστήριξε ότι η παρέα έφυγε αμέσως από το σπίτι και ο ίδιος δεν ξαναπήγε ποτέ.