Πάτρα: Σύρμα… στο διαδίκτυο για τα μπλόκα ΕΛΑΣ!

Η εκ νέου παράταση των περιοριστικών μέτρων στην «κόκκινη» Αχαΐα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, η οποία ανακοινώθηκε χθες από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, συνοδεύεται από την αυστηρή επιτήρησης τους από τις αστυνομικές υπηρεσίες του νομού.
Στην Πάτρα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή αρμοδιότητας ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας οι έλεγχοι από κλιμάκια ενστόλων, είναι συνεχείς και συστηματικοί στην προσπάθεια ανάσχεσης της διάδοση του covid-19, μετά την αυξητική τάση των κρουσμάτων.
Η αστυνομική παρουσία είναι αισθητή με μπλόκα και περιπολίες σε περισσότερα σημεία της πόλης και εκτός αυτής, σύμφωνα με την τοπική ΕΛΑΣ.
Αναφορικά με την αίσθηση που επικρατεί και μεταφέρεται στα δημοσιογραφικά γραφεία της «Π», από αναγνώστες ότι δεν υπάρχουν αστυνομικοί παρά μόνο σε συγκεκριμένα σημεία και ώρες, η απάντηση είναι πως «η αστυνομία είναι στον δρόμο όλο το 24ωρο, με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει γι’ αυτό τον σκοπό».
«ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ»
Σε τοπικό επίπεδο η ΕΛΑΣ φαίνεται πως έρχεται αντιμέτωπη με νέα δεδομένα, την ώρα που επιχειρεί να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση, αντιλαμβανόμενη παράλληλα την κόπωση των πολιτών ως απόρροια του πολύμηνου εγκλεισμού, αλλά και την ανάγκη τους να «ανασάνουν». Μερίδα πολιτών όπως πληροφορείται η «Π», στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου στην περίπτωση που εντοπιστούν να παραβιάζουν τα μέτρα, έχοντας «σύμμαχο» τις νέες τεχνολογίες καταφέρνουν και βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από την Αστυνομία.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Το τελευταίο χρονικό διάστημα στο διαδίκτυο έχουν δημιουργηθεί ομάδες, μέσω των οποίων ενημερώνονται τα μέλη τους, ανά πάσα ώρα και στιγμή για το που βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, αποφεύγοντας έτσι τη διέλευση από τα συγκεκριμένα σημεία.
Επιλέγονται σημεία τα οποία συνεχώς αλλάζουν, είμαστε ορατοί και η αστυνομία δεν μπορεί να κρυφτεί, άλλωστε δεν είναι αυτό το ζητούμενο, επισημαίνουν αστυνομικοί κύκλοι στην «Π», τονίζοντας ότι στόχος είναι να κατανοήσουμε όλοι πως αποτελεί κοινό στόχο η προστασία της ατομικής και κατ’ επέκταση της δημόσιας υγείας.
Πολλάκις, άλλωστε έχει επισημανθεί, από τους επικεφαλής της τοπικής ΕΛΑΣ, ότι οι έλεγχοι δεν αποσκοπούν στο «κυνήγι» των πολιτών και στην επιβολή προστίμων, αλλά στη συμμόρφωση των μέτρων.
Από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου μέχρι και την Πέμπτη 18 του μήνα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν ανά την ελληνική επικράτεια, διαπιστώθηκε ότι η Δυτική Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ πρώτης και δεύτερης θέσης στη λίστα με τις παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης.
Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν 537 πρόστιμα που αφορούν στην παραβίαση των μέτρων κυκλοφορίας και 67 για μη χρήση μάσκας.
Της ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
papagian@pelop.gr