ΦΩΤΟ: Η «κατάρα» για την Παναχαϊκή….συνεχίζεται

Του Περικλή Παπαρίζου

Για την 10η αγωνιστική της Super League 2, η Παναχαϊκή ηττήθηκε με 1-0 από τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο. Σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ο Μπουρσέλης στο 70’, ο οποίος έδωσε ακόμη μια νίκη στου Κρητικούς. Μάλιστα η « κατάρα» για την Παναχαϊκή απέναντι στον Εργοτέλη συνεχίστηκε, καθώς στις τελευταίες 8 αναμετρήσεις ( και με την σημερινή) οι «κοκκινόμαυροι» δεν καταφέρουν να φύγουν νικητές από το Ηράκλειο, και παράλληλα οι Κρητικοί συνεχίζουν αυτό το σερί απέναντι στην Παναχαϊκή που έχουν χτίσει στην Κρήτη.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Εργοτέλης μπήκε πολύ δυνατά, δείχνοντας από νωρίς ότι θέλει τον αγώνα. Από την άλλη η Παναχαϊκή μπήκε νωθρά, έχοντας μάλιστα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο με ένα καινούργιο σύστημα, το οποίο όπως είναι λογικό ήθελε τον χρόνο του για να βγει από τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.Στο 13’ οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το 1-0, όμως ο Κολοβούρης αντέδρασε εξαιρετικά στο σουτ μέσα από την μικρή περιοχή του Τσέλιου και κράτησε το 0-0.Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι ναι μεν είχε Ρυθμό, όμως οι φάσεις ήταν ελάχιστες. Παρόλα αυτά στο 33’ οι «κοκκινόμαυροι» απείλησαν, όταν ο Μπάτροβιτς έκανε την σέντρα από αριστερά ο Γιούσης έπιασε το σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, όμως ο Κατσιμήτρος ήταν έτοιμος και μπλόκαρε. Μάλιστα στο 39’ ο Εργοτέλης είχε δοκάρι, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Μανουσάκης βρέθηκε μόνος του πήρε την κεφαλιά, όμως όπως προείπαμε η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι της εστίας του γκολκίπερ των «κοκκινόμαυρων» και πέρασε στην συνέχεια άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά, θέλοντας να απειλήσει ακόμη περισσότερο την εστία του Κατσιμήτρου. Όμως στο 66’ οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη ήταν αυτή που έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν έγινε η σέντρα από δεξιά ο Μανουσάκης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 70’ όμως ο Εργοτέλης βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν ο Μπουρσέλης με φοβερή ατομική ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, και πλάσαρε τον Κολοβούρη για το 1-0. Στο 83’ η Παναχαϊκή είχε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως το τακουνάκι που επιχείρησε ο Γιούσης σταμάτησε πάνω στον Κατσιμήτρο, μάλιστα να σημειώσουμε ότι σε αυτή την φάση οι «κοκκινόμαυροι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα και για πέναλτι.

Η αρχική ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Νίκος Παπαδόπουλος):

Κολοβούρης, Πάνος(84’ Παπαδόπουλος), Λαρρέα(66’ Κόκας), Πατάπης, Αποστολόπουλος, Πλιάτσικας, Μουστακόπουλος(84’ Μασούρας), Ανάκογλου, Γιούσης, Μπάτροβιτς(66’ Τσερούτι), Αραβίδης

Η αρχική ενδεκάδα του Εργοτέλη (Γιάννης Ταουσιάνης):

Κατσιμήτρος, Ποζατζίδης(56’ Σερβιλάκης), Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Πέιος, Κατσούρι, Τσέλιος(63’ Μπουτσάκης), Άππι(85’ Πατρινός), Μανουσάκης, Κόναραντ(46’ Κοκκίνης), Κωστανάσιος(63’ Μπουρσέλης)

Την αναμέτρηση διευθύνει ο Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Με βοηθούς τους Καραθανάση (Αν. Αττικής), Μαλανδρή (Χαλκιδικής)

Και 4ο τον Μπαϊρακτάρη (Αθηνών)