ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση προσπάθησε να συγκαλύψει την υπόθεση Λιγνάδη

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης στην κυβέρνηση και προσωπικά στην υπουργό Πολιτισμού,Λίνα Μενδώνη και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λίγο μετά τη συνέντευξη Τύπου της υπουργού για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Εκ των υστέρων παραδέχθηκαν ότι διόρισαν έναν άνθρωπο που είχε συγκεκριμένες καταγγελίες και νομικές εκκρεμότητες», δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών.

«Ακραία υποκριτικός ο τρόπος που κινούνται»

«Δεν ήξεραν δεν ρώταγαν; Και όταν έμαθαν προσπάθησαν να κρύψουν και να συγκαλύψουν. Ο τρόπος που κινούνται είναι ακραία υποκριτικός. Λίγη ντροπή!», σημείωσε ο κ. Χρηστίδης προσθέτοντας, ότι με δεδομένα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας το Κίνημα Αλλαγής, έχει πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τη Βουλή.

Ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Χρήστος Πρωτόπαππας, σχολίασε από την πλευρά του πως ο πρωθυπουργός έδωσε την εντολή για τον διορισμό και υπήρξε συγκροτημένη επιχείρηση για συγκάλυψη της υπόθεσης Λιγνάδη. «Η συντονισμένη προσπάθεια συγκάλυψης από τη Μενδώνη έγινε με εντολή του πρωθυπουργού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτόπαπας. «Τώρα, που κατάλαβαν ότι έχουν εκτεθεί προσπαθούν να εξυγιανθούν. Έσπασαν κάθε ρεκόρ υποκρισίας», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Φεβρουαρίου το θέμα καταγγελιών κατά του σκηνοθέτη-ηθοποιού έφερε στη Βουλή το Κίνημα Αλλαγής. Η βουλευτής, Νάντια Γιαννακοπούλουκατέθεσε ερώτημα προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού για τα όσα ακούγονται στον χώρο του θεάτρου και συγκεκριμένα για δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος. Σε αυτό, ζητούσε απαντήσεις αν:

Θα καταστεί σαφές από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι για τέτοιου είδους καταγγελίες θα πρέπει να επιλαμβάνονται αυτεπαγγέλτως οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ώστε να πέσει άπλετο φως και να σπάσει επιτέλους το απόστημα της κατάχρησης εξουσίας και θέσης σε όλους τους χώρους κι εν προκειμένω στον καλλιτεχνικό;

Ποια η έκβαση της έρευνας που διεξήχθη το 2012 για τη δράση του κυκλώματος σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, στο οποίο σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα φέρεται να είχε εμπλοκή γνωστός ηθοποιός-καλλιτέχνης;

Θα διεξαχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί, εάν υψηλά ιστάμενο στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου που φωτογραφίζεται από τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, εάν εμπλέκεται σε τυχόν αξιόποινες πράξεις;