ΠΑΤΡΑ: Κόντρα για τις Λαϊκές Αγορές μεταξύ Παραγωγών και Εμπόρων – Ανοίγει ο δρόμος για την ανάθεση της διαχείρισης

Το Υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί νέο νόμο για τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου ανοίγει ο δρόμος για την ανάθεση της διαχείρισης των Λαϊκών Αγορών
σε Ιδιώτες (ΣΔΙΤ), ενώ δίνεται η δυνατότητα σε νομικά πρόσωπα-εταιρείες να συμμετέχουν στις Λαϊκές
Αγορές.

Ακόμα, το εν λόγω νομοσχέδιο αναφέρει ότι οι άδειες μετατρέπονται σε θέσεις οι οποίες θα πλειστηριάζονται κάθε 2-4 χρόνια κι αν υπάρξει χρέος ασφαλιστικό ή φορολογικό οι αδειούχοι χάνουν την άδειά τους δια παντός. Καταργεί τις Επιτροπές στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή των συνδικαλιστών των Λαϊκών Αγορών και τα Σωματεία και άλλα πολλά.

Αυτό το κείμενο δεν μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης για τη διαμόρφωσης ενός σχεδίου νόμου για τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών.

Όλα τα σωματεία εμπόρων και παραγωγών Λαϊκών Αγορών ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα στο σύνολό του το νομοσχέδιο και να ξεκινήσει μια συζήτηση από μηδενική βάση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Η ψήφιση και η εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, αλλοιώνει τελείως τον θεσμό και καταργεί τον χαρακτήρα των Λαϊκών Αγρών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους πωλητές και για το καταναλωτικό κοινό.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του σωματείου Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του σωματείου
«Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ» Καλούδη Αναστασία Γιαννακόπουλος Δημήτριος

 

Προς

Τον κ. Ιωάννη Τσακίρη

Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Αθήνα

 

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Στο πλαίσιο συνεργασίας και διαλόγου με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αλλά και με εσάς προσωπικά, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής σοβαρά ζητήματα:

α) Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να απαγορευτεί και στις λαϊκές αγορές το δικαίωμα να προμηθεύουν το καταναλωτικό κοινό με διαρκή – βιομηχανικά προϊόντα, άλλως δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού από τη στιγμή που τα εξειδικευμένα καταστήματα πώλησης των ίδιων ειδών παραμένουν υποχρεωτικά κλειστά με κρατική εντολή.

β) Επίσης θέλουμε να λάβετε μέριμνα για τους ακόλουθους ΚΑΔ: 45.32, 45.32.1, 45.32.11, 45.32.11.01, 45.32.11.02, 45.32.11.03  καθώς έχουν παραληφθεί- εξαιρεθεί από τη δράση “e-Λιανικό” και αποκλείονται από την δυνατότητα χρηματοδότησης δημιουργίας ή αναβάθμισης ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop).

Παρακαλούμε όπως προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και να μας τις γνωστοποιήσετε, ώστε να διορθωθούν τυχόν λάθη και παραλείψεις.

 

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση αλλά και για οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί από την πλευρά μας.

 

 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

 

 

 

 

 

Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Γεώργιος Βαγενάς   Αντώνιος Καλοθέου