Ν. Καπραβέλος: «Σοκ και δέος» στην Αθήνα αν αρθούν νωρίτερα από ότι πρέπει τα μέτρα

«Η Αθήνα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ. Οι υγειονομικοί δε θέλουμε να κλείσει η αγορά, αλλά μπροστά σε μια έκρηξη πανδημίας στην Αθήνα και σε ένα σοκ και δέος που θα δούμε, αν τυχόν αρθούν τα μέτρα νωρίτερα από ότι πρέπει, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», τόνισε σε συνέντευξή του ο Διευθυντής Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ζήτησε να σπάσει η αλυσίδα της διασποράς του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη,  προκειμένου να μην φτάσουν τα κρούσματα στα νοσοκομεία. «Ζητήσαμε αναστολή όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης γιατί βοήθησε και ο καιρός σε αυτό. Εάν χρειαστεί προκειμένου να φθάσουμε σε ολικό loxkdown, όπως η Αθήνα και Πάτρα πρέπει νομίζω σταδιακά να φροντίσουμε να μην έχουμε έκρηξη» είπε.

Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, «έτσι όπως είναι τα πράγματα και με το ρυθμό των εμβολίων και με την ύφεση της πανδημίας που όλοι πιστεύουμε, νομίζω ότι μετά το Πάσχα θα μιλάμε με τελείως διαφορετικούς όρους».

Αναφερόμενος στις ΜΕΘ, υπογράμμισε ότι «Είναι απόλυτα ελεγχόμενος ο ρυθμός εισόδου στα νοσοκομεία μας. Οι ΜΕΘ δεν πιέζονται τόσο στο νοσοκομείο, ενώ  η Β’ ΜΕΘ έχει δοθεί για άλλα περιστατικά».

Εξήγησε, ωστόσο, ότι ανησυχητικό είναι το ιικό φορτίο, η μεγάλη  δηλαδή αύξηση που θυμίζει εποχές Οκτωβρίου, επισημαίνοντας  όμως ότι υπάρχει  αισιοδοξία ότι η φυσική ανοσία, οι εμβολιασμοί και τα μέτρα, είναι δυνατό να αποτρέψουν έκρηξη πανδημίας».

«Η εμπειρία μας είναι αμείλικτη, δεν μπορούμε να ρισκάρουμε. Τον Οκτωβρίου το ιικό φορτίο μεταφράστηκε σε έκρηξη της πανδημίας, είπε.

« Από τη στιγμή που βλέπουμε αύξηση μετά τα Φώτα 345%, και την τελευταία εβδομάδα 75%, για εμάς είναι καμπανάκι ισχυρό», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.