Κορονοϊός: Ρευματοπαθείς και εμβολιασμός έναντι SARS-CoV-2

Ενόψει της επέκτασης των εμβολιασμών ενάντια στον κορονοϊό και σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού οι οποίοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα, πολλά είναι τα ερωτηματικά που έχουν οι συμπολίτες μας που ανήκουν στις ομάδες αυτές.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Παιδιών με Ρευματικά Νοσήματα ΡευΜΑζην, ανταποκρινόμενη στην όλο και εντεινόμενη ανάγκη των ασθενών και των οικογενειών τους για έγκυρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση σχετικά με τον εμβολιασμό των ρευματοπαθών, πραγματοποιεί για το σκοπό αυτό, ηλεκτρονικό σεμινάριο (Webinar) αύριο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00-19:30, με τίτλο «Ρευματοπαθείς και εμβολιασμός έναντι SARS-CoV-2».

Το Webinar πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας και Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδος (Ε.Ρ.Ε.-ΕΠ.Ε.Ρ.Ε.), με τη συμμετοχή σημαντικών επιστημόνων, είναι ανοιχτό στο κοινό και θα προβληθεί ζωντανά στη σελίδα της Ομοσπονδίας στο Facebοοk (https://www.facebook.com/ReuMAzin) και στο ακόλουθο link: www.livemedia.gr/reumazinwebinaremvoliasmoi

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η επιστημονική τεκμηρίωση για την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια των εμβολίων και οι νεότερες Ελληνικές και Διεθνείς Συστάσεις για τον εμβολιασμό.

Ομιλητές θα είναι η Ε. Καταξάκη, Ρευματολόγος, Δ/τρια ΕΣΥ, Πρόεδρος Ε.Ρ.Ε.-Ε.Π.Ε.Ρ.Ε., Κ. Κουτσογιάννη, Πρόεδρος ΡευΜΑζήν, Κ. Θωμάς, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Επιμελητής Β’ ΕΣΥ, Δ’ Παθολογική Κλινική ΕΚΠΑ,ΠΓΝ Αττικόν, Δ. Βασιλόπουλος, Καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Υπεύθυνος Μονάδας COVID-19, Iπποκράτειο ΓΝΑ και Δ. Μπούμπας, Καθηγητής Παθολογίας Ρευματολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ,Δ /ντής Δ΄ Παθολογικής Κλινικής “Αττικόν”, Ερευνητής ΙΙΒΕΑΑ.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Κυβέρνησης και με βάση την προτεραιοποίηση την οποία έχει μελετήσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σε μερικές εβδομάδες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό ατόμων με χρόνια νοσήματα.