Champions League: Δυνατές μάχες σε Σεβίλλη και Πόρτο

Συνέχεια στη δράση του Champions League με τις Πόρτο και Γιουβέντους να κοντράρονται για τους «16» της διοργάνωσης  (Cosmote Sport 1) – Ενώ στο έτερο παιχνίδι των 22:00 η φορμαρισμένη Σέβιλλη αναμετράται με την Μπορούσια Ντόρτμουντ (Cosmote Sport 2)

Tο Champions League συνεχίζεται σήμερα με δύο σπουδαίες αναμετρήσεις στις 22:00. Και τα δύο ενδιαφέροντα ματς θα διεξαχθούν στην Ιβηρική χερσόνησο, σε Ισπανία και  Πορτογαλία. Από τη μία η Σεβίλλη αντιμετωπίζει την Ντόρτμουντ, ενώ η Πόρτο υποδέχεται την Γιουβέντους.

Σεβίλλη-Ντόρτμουντ: «Μάχη» στην Ανδαλουσία με φαβορί

Οι φορμαρισμένοι Ανδαλουσιάνοι (που προέρχονται από οκτώ σερί νίκες και μια πρόκριση στην παράταση)υποδέχονται τους Γερμανούς που παρουσιάζουν προβληματική εικόνα το τελευταίο διάστημα και αναζητούν ένα θετικό αποτέλεσμα που θα δώσει αφενός προβάδισμα για την πρόκριση και αφετέρου ψυχολογία για τη συνέχεια. Εντός και εκτός των συνόρων.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο «μονομάχων» σε αυτήν τη φάση της διοργάνωσης, με τους Σεβιγιάνους να έχουν μια νίκη, ενώ το άλλο ματς είχε έρθει ισόπαλο. Μόνο μια νίκη επί ισπανικού εδάφους (1-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης) έχει η Μπορούσια.

Αμφίβολος παραμένει ο Χέσους Νάβας, που είναι πολύ σημαντικός φέτος για την ομάδα του Λοπετέγι, ενώ νοκ-άουτ είναι Ακούνια και Οκάμπος. Εκτός ο Ντιλέινι, αλλά και ο Πίστσεκ, ενώ η απουσία των Μπίρκι, Ζαγκαντού και Βίτσελ δεν αποτελεί είδηση. Όπως και των Σμέλτσερ, Αζάρ.

Πόρτο-Γιουβέντους: Διαψασμένοι «δράκοι» vs πληγωμένης «Κυρίας»

Η Πόρτο υποδέχεται στις 22:00 τη Γιουβέντους για τους «16» του Champions League, με τους γηπεδούχους να παίζουν κόντρα στην παράδοση, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν και απέναντι στις σοβαρές απουσίες του.

Κυρίως αυτή του τραυματία Μπονούτσι, αλλά και του Ντιμπάλα, που ταξίδεψαν μαζί με την υπόλοιπη αποστολή, αλλά δεν πρόκειται να αγωνιστούν. Εκτός είναι και ο υπερπολύτιμος Κουαδράδο, αλλά και ο Αρτούρ. Διαθέσιμος είναι ο Ράμσεϊ, όπως ανέφερε ο Αντρέα Πίρλο. Επιστρέφουν Ουρίμπε και Ντίας για την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Οι Πορτογάλοι, που δεν είναι και στο καλύτερο… φεγγάρι τους, αφού προέρχονται από τέσσερις ισοπαλίες εντός των συνόρων, καλούνται να πετύχουν την πρώτη τους νίκη σε επίσημο ματς με τους Ιταλούς. Απέναντί τους μετράνε μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες. Τη σεζόν 2016-17 είχαν αναμετρηθεί στην ίδια φάση οι δύο ομάδες με το ματς να λήγει 0-2 στο «Ντραγκάο» και 1-0 στο Τορίνο.