Πτώση 1,3% ο χρυσός, κέρδη για τα υπόλοιπα μέταλλα

advertisement

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε ο χρυσός την Τρίτη, διολισθαίνοντας κάτω από το επίπεδο των 1.800 δολ. ανά ουγγιά για πρώτη φορά από τις 4 Φεβρουαρίου.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η ενίσχυση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων εν αναμονή του δημοσιονομικού πακέτου στήριξης της οικονομίας έχει αμβλύνει την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως ασφαλές καταφύγιο.

Οι αποδόσεις σκαρφάλωσαν κοντά σε υψηλό 12 μηνών καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις διεργασίες στο Κογκρέσο για την έγκριση του πακέτου τόνωσης μετά την πρόταση του προέδρου Μπάιντεν για ένα μείγμα μέτρων συνολικού ύψους 1,9 τρισ. δολ.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έχασε 24,20 δολ. ή 1,3% και έκλεισε στα 1.799 δολ. ανά ουγγιά.

Οι απώλειες για το πολύτιμο μέταλλο ήρθαν καθώς η απόδοση στο 10ετές σκαρφάλωσε κοντά στο 1,28%. Υψηλότερες αποδόσεις στα κυβερνητικά ομόλογα μπορούν να περιορίσουν την όρεξη για χρυσό που δεν προσφέρει απόδοση.

Με οριακά κέρδη έκλεισε το ασήμι Μαρτίου, στα 27,325 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός Μαρτίου ενισχύθηκε 1,2% και έκλεισε στα 3,834 δολ. η λίβρα.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Απριλίου ενισχύθηκε κατά 1,6% στα 1.279,60 δολ. Ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου σημείωσε μικρά κέρδη 0,2% στα 2.388,20 δολ. ανά ουγγιά.