ΑΧΑΪΑ: Σήμα κινδύνου για την υγειονομική κατάσταση – Μπονάνος: «Είναι δραματική κι ο καθένας ν’ αναλάβει τις ευθύνες του» – Τα Νοσοκομεία πιέζονται

H Αχαΐα συνεχίζει να χτυπάει κόκκινο σε νέα κρούσματα και νοσηλείες και καθίσταται  η δεύτερη περιοχή, μετά την Αττική, σε αριθμό κρουσμάτων. Οι νοσηλευόμενοι ανέρχονταν στους 88 εκ των οποίων οι 13 σε ΜΕΘ.
Ειδικότερα στις δύο κλινικές κορονοϊού του ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 37 ασθενείς και 9 στη ΜΕΘ. Στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 38 ασθενείς στην Κλινική Κορονοϊού και 4 στη ΜΕΘ.
«Η κατάσταση είναι δραματική και ο καθένας από τη θέση του να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν μπορεί να είναι στην πλατεία 400 άτομα διαμαρτυρόμενοι, αρκετοί χωρίς μάσκες, και να μην παρεμβαίνει κανείς. Τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν,  επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.  Ο κ. Μπονάνος υποστηρίζει ότι «κάτι κάνουμε λάθος στην περιοχή και πρέπει να το διορθώσουμε πριν είναι αργά.».

Την ανησυχία του κατέθεσε για μία ακόμα φορά ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης. «Εχουμε νοσηλείες νεότερων ανθρώπων, δηλαδή γύρω στα 50 έτη.