ΠΑΤΡΑ: Κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΡΙΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν με Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 10 π.μ στην
Πύλη του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ …
ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ …
ΔΑΚΡΥΑ…
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
– ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
– ΕΠΑΡΚΗ ΜΕΤΡΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
– ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
– ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΩΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ
– ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ
– ΙΣΧΥΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΕΠΑΡΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Συνάδελφοι : σες
Την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή μας αυξάνονται κατακόρυφα ,που στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και Ρίου συναδελφοι μας νοσήσαν από ενδονοσοκομειακή διασπορά,το υπουργείο υγείας και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου έκλιναν σε όλες τις πτώσεις την ατομική ευθύνη των υγειονομικών για τη διασπορά της νόσου.Ούτε λίγο ούτε πολύ επέρριψαν ευθύνες στους εργαζόμενους για την κατάσταση που επικρατεί χρεώνοντάς τους το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού.
Για την κοινωνική ευθύνη της κυβέρνησης ούτε λόγος βέβαια..η μη αξιοποίηση του νοσοκομείου <<Νοσημάτων Θώρακος>>,η μείωση του προϋπολογισμού για την υγεία το 2021 για το ότι το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όριά του και λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο γιατρών και νοσηλευτών (λείπουν πάνω από 20.000), της λιγοστές προσλήψεις αλλά και της δηλώσεις του υπουργού εσωτερικών που προδιαθέτουν σε μηδενικές προσλήψεις στο ΕΣΥ δείχνουν την πρόθεση της κυβέρνησης για το δημόσιο σύστημα υγείας .
Επίσης, το γεγονός ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα ερμηνεύονται κάθε φορά κατά το δοκούν και πάντα με άξονα τις ελλείψεις του συστήματος υγείας,η κυβέρνηση και το υπουργείο κάνουν πως δε θυμούνται την νομοθεσία που διέπει τον επαγγελματικό κίνδυνο στους χώρους εργασίας. Όταν βέβαια πρόκειται για εφαρμογή κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εργαζόμενων, η τήρηση των νόμων είναι προαιρετική..
..Στην ίδια κατεύθυνση της προχειρότητας αλλά και της αυξημένης έκθεσης των εργαζόμενων οδήγησαν και την μετατροπή του νοσοκομείου μας σε εμβολιαστικό κέντρο που στεγάζεται στο ορθοπεδικό εξεταστήριο των ΤΕΠ με αναμονή στην αίθουσα των ΤΕΠ μαζί με τους υπολοίπους ασθενείς και συνοδούς.
Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι κάθε αμφισβήτηση του επαγγελματικού χαρακτήρα της έκθεσης των υγειονομικών είναι προκλητική ,ιδίως αν αναλογιστούμε πόσοι νόσησαν ή και έχασαν τη ζωή τους όντας στην πρώτη γραμμή. Και με μετακινήσεις-εντέλλεσθε την μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων , με πειθαρχικές διώξεις τελευταία και του προέδρου της ΠΟΕΔΥΝ είναι η ανταμοιβή αντί των χειροκροτήματων για τις υπηρεσίες τους.
Όσον αφορά στον-αναγκαίο-εμβολιασμό, χώρια τα κούφια πανηγύρια του υπουργείου για τους ρυθμούς εμβολιασμού που προσπαθούν να κρύψουν κάτω από το χαλί την έλλειψη εμβολίων και την ανεπάρκεια της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας,δεν υπήρξε καμία μέριμνα από τους αρμόδιους φορείς για την εξασφάλιση του απαραίτητου ποσοστού εμβολιασμού.Η ανασφάλεια των εργαζόμενων λόγω και του πόλεμου που παρατηρείται με κερδοσκοπικά και γεωπολιτικά κριτήρια ανάμεσα σε κράτη και φαρμακευτικούς κολοσσούς σε συνδυασμό με την έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης για τη σημασία του εμβολιασμού ανάδειξαν τις παθογένειες του συστήματος υγείας.
Οι συρροές επαγγελματικών ασθενειών covid-19 στα νοσοκομεία αλλά και σε χώρους δουλειάς αναδεικνύουν την αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων .Ας αφήσει λοιπόν τις λασπολογίες το υπουργείο και ας αναγνωρίσει την <<κοινωνική>>του ευθύνη ενισχύοντας το σύστημα υγείας και ακούγοντας έστω και την ύστατη στιγμή τους υγειονομικούς .
Απαιτούμε:
• Τακτικός επαναλαμβανόμενος έλεγχος του προσωπικού των νοσοκομείων για την πρόληψη της διασποράς της νόσου, αρχής γενομένης από τα τμήματα αυξημένης έκθεσης. Έλεγχος και των ασθενών που εισάγονται στο νοσοκομείο.
• Επαρκή μέτρα προστασίας των εργαζόμενων στα νοσοκομεία σύμφωνα με τις απαραίτητες προδιαγραφές.
• Άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να συμβάλλει στην πρόληψη, στην παρακολούθηση χρονίως πασχόντων, ήπιων κρουσμάτων αλλά και των εμβολιασθέντων.
• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία. Πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής. Καμία καθυστέρηση στη διαδικασία των κρίσεων και πρόσληψη όλων των ιατρών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον με την εκπλήρωση των τυπικών προσόντων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
• Να επαναλειτουργήσει ΑΜΕΣΑ το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» με λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα και μονάδες ΜΕΘ. Να στελεχωθεί με μόνιμο και πλήρους απασχόλησης εξειδικευμένο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με κατεπείγουσες διαδικασίες.Να ενταχθούν στο σχεδιασμό και οι ιδιώτες ιατροί. Και να αποτελέσει σήμερα νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
• Να επιταχθεί άμεσα το ιδιωτικό Θεραπευτήριο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» και τα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα του Νομού και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και του εμβολιασμού

Όλοι στην Συγκέντρωση:
Iατροί, Nοσηλευτές, Eργαστηριακοί, Διοικητικοί, Tεχνικοί, Προσωπικό Φύλαξης, Κουζίνας, Καθαριότητας

Στις 16 Φεβρουαρίου 10 το πρωί στην Πύλη του Νοσοκομείο