Η φωνή κάτω από τη μάσκα και δυναμώνει και ακούγεται

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 15/2/21, η Δημοτική Αρχή, εισηγείται αυξήσεις 10% των δημοτικών τελών και η αντιπολίτευση, εν μέσω αντιπαραθέσεων, ελάχιστη μείωση 5%. Φέρνουν και οι δυο το απαράδεκτο επιχείρημα ότι πρέπει να πληρωθούν οι εργολάβοι μεταφοράς των απορριμμάτων.
Oι αντιπαραθέσεις στο Δήμο, είναι μακριά από τα προβλήματα επιβίωσης, μακριά από τις καθημερινές πιεστικές ανάγκες των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών της Αιγιάλειας που βιώνουν την πανδημία και την οικονομική κρίση.
Αντιπαρατίθενται σε επί μέρους θέματα των προβληματικών διαδικασιών στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής μόνο και μόνο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.
Συμφωνούν και έχουν την ίδια στρατηγική που απορρέει από τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και των εκάστοτε κυβερνήσεων. Έχουν την ίδια πολιτική στα μεγάλα ζητήματα των αυξημένων δημοτικών τελών για τα λαϊκά νοικοκυριά και μειωμένων στις μεγάλες επιχειρήσεις.
Aπό κοινού εξάλλου ψήφισαν να παγώσουν τα δημοτικά τέλη στις μεγάλες επιχειρήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο τις 9 /11/20.
Η «πολιτική» υποχώρηση της Δημοτικής Αρχής, που αρχικά ζητούσε νέα αύξηση 10% των δημοτικών τελών, όσο και η νέα πρόταση της αντιπολίτευσης για ελάχιστη μείωση τους κατά 5%, προετοιμάζει το έδαφος για αντιλαϊκή συναίνεση σε βάρος των δημοτών.
Δεν έχουν σκοπό να διεκδικήσουν δυναμικά από την κυβέρνηση έκτακτη χρηματοδότηση για την μεταφορά των απορριμμάτων. Συμφωνούν στην αναγκαιότητα του «ισοσκελισμένου προϋπολογισμού», δηλαδή να πληρώνουν οι δημότες με αυξημένα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη. Διαφωνούν μόνο στο ποιος εργολάβος θα πάρει τη δουλειά.
Προετοιμάζουν έτσι την εμπορευματοποίηση και στην πορεία ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης και μεταφοράς των απορριμμάτων, αυξάνοντας τα κέρδη των μεγάλων εργολάβων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων
Οι θέσεις της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ όπως επανειλημμένα έχουν κατατεθεί σε δημοτικά συμβούλια είναι :
– Γενναία μείωση των δημοτικών τελών πάνω από 20%, για τα λαϊκά νοικοκυριά-καταστήματα. Μόνο έτσι θα δοθεί μια πρώτη ανάσα εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης στα λαϊκά στρώματα.
– Αύξηση στον ενιαίο ανώτατο συντελεστή 9,85ευρω/τμ, για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ώστε να αυξηθεί η ετήσια συμμετοχή τους στους συνολικούς δημοτικούς πόρους. Σήμερα, η συμμετοχή τους είναι σε πολύ χαμηλό ποσοστό, με ευθύνη όλων των παρατάξεων που άσκησαν εξουσία. Είναι ανεξήγητη η διαχρονική επιμονή όλων των μέχρι σήμερα Δημοτικών Αρχών, στη μη καθιέρωση ενιαίου συντελεστή, για όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις.
– Kαταψηφίζει τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής, αλλά και τη πρόταση των τριών δημοτικών παρατάξεων για το Τεχνικό Πρόγραμμα, γιατί ο προσανατολισμός τους δεν ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες (υποδομές σε παιδεία, υγεία, παιδικές χαρές, αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά κ.λ.π έργα).
-Ψηφίζει υπέρ, στις προτάσεις ανακούφισης των ευαίσθητων ομάδων του Δήμου μας (άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, δικαιούχοι ΚΕΑ, κ.λ.π.) με απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη από 50% έως και 100%.
H ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Αιγιάλειας, να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική και τις άλλες δημοτικές παρατάξεις που την στηρίζουν. Μόνο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί να τους εμποδίσει.
Απευθύνεται στους δημότες της Αιγιάλειας, στους εργαζόμενους, στους βιοπαλαιστές επαγγελματίες και αγρότες, που πλήττονται από την πανδημία και την οικονομική κρίση να διεκδικήσουν μαζικά και οργανωμένα :
-Καμία νέα αύξηση δημοτικών τελών για λαϊκά νοικοκυριά και επαγγελματίες, εν μέσω πανδημίας , αλλά γενναία μείωση τους. Nα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη των μεγάλων επιχειρήσεων.
-Δυναμική διεκδίκηση, από την κυβέρνηση των αναγκαίων κονδυλίων, για να σταματήσει ο λαός της Αιγιάλειας, να πληρώνει κάθε χρόνο τον βραχνά της μεταφοράς των απορριμμάτων.
-Ενιαίο κρατικό Φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων, περιφερικά και πανελλαδικά, που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα, με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τα κέρδη των εργολάβων.
Ο λαός έχει τη δύναμη να επιβάλει το δίκιο του! Η φωνή του κάτω από τη μάσκα και δυναμώνει και ακούγεται.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ