(Φωτο)-Εικόνες από το χιόνι στα Βόρεια Προάστια – Με αλυσίδες στην Κηφισίας

Για τα καλά το έχει «στρώσει» στα Βόρεια Προάστια στην Αθήνα, αφού από τα ξημερώματα ο καιρός, και συγκεκριμένα η κακοκαιρία Μήδεια, «σφυροκοπούν» με χιόνι και την πρωτεύουσα.

 

Τα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων είναι μεγάλα αφού οι δρόμοι έχουν γεμίσει χιόνι και ο δρόμος είναι πολύ επικίνδυνος.

 

Οι εικόνες που καταφτάνουν στο newsit.gr από Κηφισιά, Ερυθραία, Μαρούσι αλλά και από την Κηφισίας, δείχνουν πως ο χιονιάς είναι σήμερα ο κυρίαρχος, θυμίζοντας… το χωριό το Αη Βασίλη.

Από την τροχαία υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Κηφισίας από το Άλσος Συγγρού και μετά, στην άνοδο.

Τα αυτοκίνητα κινούνται επίσης μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Παλαιά εθνική οδό Αθήνας- Θήβας, από τον κόμβο Βιλίων μέχρι τα Βίλια και στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το Νεκροταφείο προς τον Υμηττό.

Προβλήματα έχει και ο Ηλεκτρικός, με τους σταθμούς από Ειρήνη μέχρι και Κηφισιά να είναι κλειστοί και να δίνεται μάχη προκειμένου να ανοίξουν εγκαίρως και να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που θέλει να πάει στη δουλειά του.

Δείτε τις εικόνες

Χιόνι βέβαια πέφτει και σε άλλες περιοχές της Αθήνας. Ωστόσο σε κάποιες από αυτές, όπως στo κέντρο, στα Νότια Προάστια και στον Πειραιλα, είναι πολύ ψιλό.

Κλειστή η Εθνική Οδός

Λόγω της σφοδρότητας του καιρικού φαινομένου και για λόγους ασφαλείας οδηγών και οχημάτων, η εθνική οδός από τον κόμβο Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τη Λαμία θα παραμείνει κλειστή. Σε αυτή την απόφαση αναγκάστηκε να φτάσει η αστυνομία καθώς υπήρχε αδυναμία να ανοίξει η εθνική οδός σε διάφορα σημεία από το μεγάλο όγκο του χιονιού που έπεφτε και την ίδια στιγμή οι κίνδυνοι για εγκλωβισμό των αυτοκινήτων και των ανθρώπων ήταν μεγάλοι.

Οι οδηγοί ήδη με αναστροφή επιστρέφουν από τα σημεία εισόδου στον αυτοκινητόδρομο. Στο επόμενο τρίωρο θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.