Ενόργανη Γυμναστική: Αναβλήθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα

Το προγραμματισμένο για το διάστημα 10-13 Μαρτίου Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Ντόχα δεν θα πραγματοποιηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο όγδοος και τελευταίος προολυμπιακός αγώνας πρόκρισης για τους γυμναστές, ανάμεσά τους και ο Λευτέρης Πετρούνιας, αναβλήθηκε σύμφωνα με την ενημέρωση από τη διεθνή ομοσπονδία γυμναστικής.

Η διοργάνωση επρόκειτο να τελεστεί στην Ντόχα από τις 10 έως 13 Μαρτίου. Για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή των κρίκων θα αποτελούσε το τελευταίο και καθοριστικό βήμα για την εξασφάλιση του «εισιτηρίου» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ωστόσο, ο ίδιος και οι άλλοι «σπεσιαλίστες» του είδους θα χρειαστεί να περιμένουν.

Η FIG ανακοίνωσε ότι η διοργάνωση αναβάλλεται, εξαιτίας των συνεπειών της νόσου Covid-19, αλλά θα οριστεί σε νέες ημερομηνίες.

Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης του Κατάρ είχε προγραμματιστεί να γίνει τον Απρίλιο του 2020, αλλά η πανδημία δεν είχε επιτρέψει ούτε τότε τη διεξαγωγή του.

Πρόκειται για τον τελευταίο αγώνα της σειράς των παγκοσμίων κυπέλλων οργάνων, μέσα από την οποία θα κατακτήσουν την Ολυμπιακή πρόκριση συνολικά έξι αθλητές και τέσσερις αθλήτριες (ένας και μία σε κάθε όργανο).