Ανδρέας Γιακουμάκης: ‘Έξι χρόνια παλεύουμε με την απουσία του Βαγγέλη”

Για το μεγάλο παράπονο της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, μίλησε ο πατέρας του κ. Ανδρέας Γιακουμάκης, με αφορμή τη επερχόμενη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν από έξι χρόνια, τονίζοντας πως αναμένει δικαίωση για την οικογένειά του, αλλά και για τον Βαγγέλη.

Η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα δικαστήρια Ιωαννίνων
Η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα δικαστήρια Ιωαννίνων EUROKINISSI

“Αυτή τη στιγμή καθόμαστε με τη Μαρία και συζητάμε για τα έξι χρόνια που παλεύουμε. Έξι χρόνια παλεύουμε με μία απουσία. Και κάθε φορά όλο αυτό που ζούμε είναι και πιο έντονο. Μας βασανίζουν πάρα πολύ αυτά τα πράγματα. Τώρα μας έστειλαν και τα χαρτιά για το δικαστήριο. Απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα γίνει λόγω τουκορονοϊού, μάλλον θα είναι ακόμα κλειστά τότε τα δικαστήρια”, είπε ο κ. Ανδρέας Γιακουμάκης.

Στιγμιότυπο από τον Φεβρουάριο του 2015 όταν ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση αναζήτησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη
Στιγμιότυπο από τον Φεβρουάριο του 2015 όταν ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση αναζήτησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη EUROKINISSI

“Αν γίνει πάντως η δίκη εννοείται ότι θα πάμε. Πάντα πηγαίνουμε. Αυτό το δρομολόγιο το ξέρω λες και πάω από τους Αρμένους στο Ρέθυμνο. Εμείς παλεύουμε έξι χρόνια με τις λέξεις. Δηλαδή ξαφνικά σοβαρές λέξεις πήγαν να τις κάνουν ίσια. Δεν γίνεται να ακούς πέντε – έξι χρόνια μετά, πράγματα για τον Βαγγέλη μας και αυτοί να σου λένε “φίλοι” και να σου λένε “αστεία” , δεν τα δέχομαι αυτά τα πράγματα πλέον και αν πηγαίνουμε στο δικαστήριο γι’ αυτό πηγαίνουμε”.

Ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα δικαστήρια των Ιωαννίνων
Ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα δικαστήρια των Ιωαννίνων EUROKINISSI

Για μένα δεν υπάρχει άλλη δικαίωση

“Ο Βαγγέλης μας δυστυχώς ούτε μας μίλησε, ούτε μίλησε σε κανέναν. Αλλά τελικά αυτή η σιωπή έκανε μεγάλο θόρυβο. Κατάλαβαν πολλοί άνθρωποι τι ήθελε να πει. Παρόλο που κάποια στιγμή πήγαν να ρίξουν ευθύνες σε μας. Αυτά μας πνίγουν και μας πνίξανε. Το άδικο είναι που σε πνίγει…”., κατέληξε, μιλώντας στο zarpanews.gr, ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

*Να υπενθυμίσουμε ότι η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον θάνατο του άτυχου σπουδαστή έχει οριστεί για τις 16 Μαρτίου.