H εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο από τον Μάκη Γιατρά! (vid)

Ένα από τα χιλιάδες στραβά που έχει το DNA του Έλληνα είναι να βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα και να αμφισβητεί και να κριτικάρει άδικα. Ρωτήστε τον Μάκη Γιατρά να σας πει για αυτήν την κακή μας συνήθεια. Το βίωσε καλά στο πετσί του αυτό φέτος.
Ο προπονητής του Προμηθέα άκουσε πολλά φέτος μετά το ξεκίνημα της σεζόν. Πάρα πολλά. Η ομάδα δεν πήγαινε καλά και κάποιοι αγνοώντας την προσφορά του στην ομάδα τον έστησαν στον τοίχο.

Αγνοώντας φυσικά ότι είναι ο αρχιτέκτονας (μαζί με τον διοικητικό ηγέτη το συλλόγου Βαγγέλη Λιόλιο φυσικά, ο οποίος δημιούργησε τον Προμηθέα και από τα τοπικά τον οδήγησε στην απόλυτη καταξίωση ) ενός μπασκετικού θαύματος. Αγνοώντας ότι είναι ο βασικός συγγραφέας ενός από τα πιο όμορφα μπασκετικά παραμύθια που έχουν γραφεί τα τελευταία χρόνια.

Αγνοώντας ότι στο ξεκίνημα της σεζόν οδήγησε τον Προμηθέα στην πρώτη κούπα της ιστορίας του, αυτής του Σούπερ Καπ.

Αγνοώντας ότι πήγε την ομάδα στους μικρούς τελικούς της Basket League τη σεζόν 2017-18, ότι την έφερε στους τελικούς (έχασε από τον Παναθηναϊκό) της σεζόν 2018-19, ότι πέρσι την πήγε στον τελικό του Κυπέλλου (έχασε από την ΑΕΚ).

Ο Προμηθέας είχε όντως, θέματα στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο κορονοϊός τον ισοπέδωσε. Έγιναν πολλές αλλαγές σε ξένους και Έλληνες παίκτες.

Ο Γιατράς άκουσε τα εξ αμάξης τότε από πολλούς… ειδικούς της πλάκας.

«Έπεσα, αλλά θα τους πατήσω όταν σηκωθώ»!

Στις 16/12/2020 οι Πατρινοί παίζουν με μισή ομάδα (λόγω κορονοϊού) απέναντι στην Cedevita Olimpija στο «Δημήτρης Τόφαλος» στο Eurocup. Διασύρονται με 105-69.

Ο Γιατράς ξεσπάει μετά το ματς. Δεν αντέχει αυτό το διαρκές… ψάλσιμο από τις… φαρμακόγλωσσες, παίρνει το όπλο του και αρχίζει τις βολές κατά ριπάς.

O Γιατράς λέει τότε: «Αυτό είναι μήνυμα και θα το καταλάβουν αυτοί που πρέπει. Αυτή τη στιγμή έχω πέσει κάτω, προσπαθούν να με πατήσουν, όταν σηκωθώ, θα τους πατήσω εγώ. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να ξέρουμε και πράγματα που δεν μπορούμε να ξέρουμε. Σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές. Προσπαθούσα να μην κάνω αλλαγές, αλλά αυτά που συμβαίνουν φέτος είναι μαγικά. Αυτοί που ξέρουν, θα καταλάβουν σε ποιους απευθύνομαι. Ο χαρακτήρας μου ταιριάζει με του Προμηθέα. Αυτοί που με ξέρουν, με ξέρουν».

Και δεν τα είπε μόνο τα λόγια αυτά. Τα έκανε και πράξη στη συνέχεια. Όχι, βέβαια, δεν πάτησε κάτω τους εμπαθείς επικριτές του στην κυριολεξία. Τους πάτησε με την ομάδα του. Με τα έργα του. Ο Προμηθέας του Μάκη Γιατρά έριξε ανάσκελα στο καναβάτσο και μάλιστα μέσα στο ΟΑΚΑ Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Πήρε σήμερα την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη.

Ο Προμηθέας είναι μέσα στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Και έχει ήδη και μια κούπα στην τροπαιοθήκη του.

Ε, όποιος θέλει να στήσει πάλι τον Γιατρά στο απόσπασμα καλό θα είναι να θυμηθεί εκείνη την διαφημιστική ατάκα. «Μερικές φορές καλύτερο είναι να μασάς, παρά να μιλάς». Ας κάτσει λοιπόν, να μασήσει το… πιάτο της εκδίκησης που του σέρβιρε κρύο ο Γιατράς.

 

TO ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΓΙΑΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ CEDEVITA OLIMPIJA