ΦΩΤΟ: Βάφτηκε «κοκκινόμαυρο» το ντέρμπι…και ανεβαίνει η Παναχαϊκή

Του Περικλή Παπαρίζου

Για την 8η αγωνιστική της Super League 2, η Παναχαϊκή επικράτησε με 2-0 στο ντέρμπι με τον Λεβαδειακό στην Αγυιά. Σκόρερ για τους «κοκκινόμαυρους» ήταν στο 50’και στο 70’ ο Χρήστος Αραβίδης. Έτσι η Παναχαϊκή επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, μάλιστα κάνοντας και μια καλή εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα που έχει τις ίδιες βλέψεις στο πρωτάθλημα.

Στο πρώτο ημίχρονο η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά, και ήθελε από νωρίς να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μάλιστα στο 9’ ο Τσερούτι βρέθηκε σε πολύ καλή θέση για να σκοράρει, έχοντας και δύο επιλογές για να κάνει πάσα, όμως σούταρε άσχημα με αποτέλεσμα να μην απειλήσει τον Στογιάνοβιτς. Στο 24’ οι «κοκκινόμαυροι» φωνάζουν για μια πεντακάθαρη φάση, όπως φάνηκε υπήρξε πέναλντι στο μαρκάρισμα του Νίκα πάνω στον Τσερούτι, όμως ο διαιτητής Ντάουλας δεν έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Λεβαδειακός απείλησε για πρώτη φορά στο 40’, όταν από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νίλι ο Κολοβούρης ήταν έτοιμος και μπλόκαρε. Η Παναχαϊκή είχε πολλά παράπονα και σήμερα από την διαιτησία, που μάλιστα στο πρώτο μέρος φώναξε και για πέναλτι που δεν της δόθηκε. Μάλιστα να σημειώσουμε ότι γενικά σε όλα τα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια των «κοκκινόμαυρων», οι άνθρωποι της Παναχαϊκής έχουν αρκετά παράπονα από όσους διαιτητές βρέθηκαν στην Αγυιά.

Στο δεύτερο μέρος όμως η Παναχαϊκή βρήκε γρήγορα το γκολ, όταν στο 50’ ο Γιούσης μπήκε στην περιοχή ανατράπηκε από τον Καραχάλιο, ο Αραβίδης ανέλαβε την «εσχάτη των ποινών» και έκανε το 1-0.Μετά όμως το γκολ ο ρυθμός χάλασε αρκετά, καθώς υπήρξαν πολλά φάουλ και από τις δύο ομάδες, αλλά κυρίως από την πλευρά της Παναχαϊκής που έκοψαν αρκετά το καλό ποδόσφαιρο που παιζόταν μέχρι την στιγμή που πήραν κεφάλι στο σκορ οι «κοκκινόμαυροι».Παρόλα αυτά στο 70’ οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου διπλασίασαν τα τέρματα τους, με τον Χρήστο Αραβίδη να βρίσκει δεύτερο προσωπικό γκολ στον αγώνα, και να δίνει άλλο αέρα στην Παναχαϊκή, έχοντας το 2-0 υπέρ τους. Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι, όμως από την πλευρά της η Παναχαϊκή είχε πάρα πολλά παράπονα για ακόμη μια φορά από την διαιτησία, κάτι που έγινε αντιληπτό και στο πρώτο ημίχρονο με έντονο ύφος, αλλά συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος με πολύ έντονο τρόπο, δείχνοντας έτσι την δυσαρέσκεια και για αυτό αλλά και για τα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει.

Η αρχική ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Νίκος Παπαδόπουλος):

Κολοβούρης, Πάνος, Λαρρέα, Πατάπης, Αποστολόπουλος, Τσερούτι(59’ Μαρκοπουλιώτης), Μουστακόπουλος, Ανάκογλου(87’ Μασούρας),Γιούσης(87’ Κόκας), Μπάτροβιτς, Αραβίδης

Η αρχική ενδεκάδα του Λεβαδειακού (Σωτήρης Αντωνίου):

Στογιάνοβιτς, Δημόπουλος(46’ Ενικό), Παναγιώτου(74’ Μαρίνος), Μύγας, Λιάγκας, Νίκας(74’ Βήχος), Καραχάλιος, Πολέττο, Μπόργκες, Τζιώρας(56’ Μπιανκόνι), Κωστή(46’ Μεχία)

Τη αναμέτρηση διευθύνει ο Φώτης Ντάουλας (Δυτ. Αττικής)

Με βοηθούς τους Πλάκα και Οικονόμου (Δυτ. Αττικής)

Και 4ο τον Δραγάτη (Αν. Αττικής)