Μικρές απώλειες για τα futures της Wall Street

Μικρές απώλειες σημειώνουν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street μετά το χθεσινό ιστορικό υψηλό του S&P 500, το ένατο για το 2021.

Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones χάνουν 29 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν 7,4 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq, στο μεταξύ, διολισθαίνουν 24 μονάδες.

Η επενδυτική ψυχολογία άντλησε ώθηση αυτή την εβδομάδα από το πακέτο τόνωσης της οικονομίας που προωθείται στο Κογκρέσο και από την επιτάχυνση των εμβολιασμών σε αρκετές πολιτείες. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε εξάλλου την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ έχουν συνάψει συμφωνίες για την αγορά άλλων 200 εκατ. δόσεων.

Ώθηση έδωσαν και οι τελευταίες διαβεβαιώσεις της αμερικανικής Federal Reserve ότι δεν σχεδιάζει να αλλάξει σύντομα την πολιτική της. Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ επανέλαβε αυτή την εβδομάδα ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει την ιδιαίτερα διευκολυντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής μέχρι η οικονομία να βρει τον βηματισμό της.

Στον αντίποδα, το ράλι των μετοχών με τα συνεχή ιστορικά υψηλά στη Wall Street, τα ακόμα ιδιαίτερα αυξημένα κρούσματα του κορονοϊού σε ολόκληρη τη χώρα και ο κίνδυνος των μεταλλάξεων συνεχίζουν να προβληματίζουν τους επενδυτές.