Κεραμέως: Στο τραπέζι ακόμα και η επέκταση του σχολικού έτους

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του σχολικού έτους άφησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας παράλληλα πως όλα βρίσκονται στο τραπέζι καθώς η λήψη αποφάσεων είναι μία δυναμική διαδικασία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, ΣΚΑΪ 100.3 η κυρία Κεραμέως είπε πως τα σχολεία και η κοινωνία είναι συγκοινωνούντα δοχεία, άρα, όσο περισσότερα είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στην κοινωνία αντίστοιχα θα είναι και στα σχολεία.

Μιλώντας για την διδακτέα ύλη, η υπουργός Παιδείας σημείωσε πως η τηλεκπαίδευση προχωρά κανονικά, συμπληρώνοντας ωστόσο πως τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης διδασκαλία.

Αναφερόμενη στο νομοθετικό έργο, η Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε πως το επόμενο νομοσχέδιο που θα αφορά στην Παιδεία θα έχει να κάνει με την αποκέντρωση του συστήματος στο σχολείο με στόχο ένα πιο αυτόνομο σχολείο. Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή, εκτίμησε ότι θα εφαρμοστεί καθώς η κοινωνία απαιτεί αλλαγές, απαιτεί να μπει ένα τέλος στη βία και την ανομία στα πανεπιστήμια. Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, τόνισε χαρακτηριστικά.