Ασταμάτητο το Bitcoin – Ξεπέρασε τις 48.000 δολ. για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα – Ξεπέρασε τις 48.000 δολ. για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα

Για δεύτερη φορά μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα η τιμή του Bitcoin ξεπέρασε τις 48.000 δολάρια, σε νέο ιστορικό υψηλό, την ίδια ώρα που η Bank of New York Mellon ανακοίνωσε ότι πιθανόν να αρχίσει να παρέχει υπηρεσίες φύλαξης για ψηφιακά assets.

Το πλέον πολύτιμο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σημείωσε ενδυσυνεδριακό υψηλό στις 48.297 δολάρια την Πέμπτη, σύμφωνα με στοιχεία του ιστότοπου CoinDesk. Προ ολίγου ενισχυόταν κατά 7%, στα 47.913 δολάρια.

Η BNY Mellon, η παλαιότερη τράπεζα των ΗΠΑ, εξάλλου, ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να εμπλέκεται με το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι σε μια πορεία χρόνου θα επιτρέψει σε assets κρυπτονομισμάτων να χρησιμοποιούν το ίδιο χρηματοοικονομικό δίκτυο που χρησιμοποιείται για πιο παραδοσιακά assets, όπως τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ και οι μετοχές.

“Η BNY Mellon είναι ευτυχής που καθίσταται η πρώτη παγκόσμιου βεληνεκούς τράπεζα που σκοπεύει να παρέχει μια συμπεριληπτική υπηρεσία για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία”, δήλωσε ο Roman Regelman, στέλεχος της BNY Mellon, σε δήλωσή του την Πέμπτη.

Την Τετάρτη, η Mastercard είχε δηλώσει ότι θα προσφέρει υποστήριξη σε ορισμένα κρυπτονομίσματα μέσω του δικτύου της εντός του 2021.

Τη Δευτέρα, η Tesla είχε ανακοινώσει ότι απέκτησε Bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολ. και ότι σύντομα θα αρχίσει να δέχεται το κρυπτονόμισμα ως μέσο πληρωμής.

Από τις αρχές του έτους, το Bitcoin έχει κερδίσει άνω  του 60%, ενώ τετραπλασίασε την αξία του μέσα στο 2020. Το ράλι του έχει ενισχυθεί από τη γοητεία που έχει αρχίσει να ασκεί σε θεσμικούς επενδυτές.

Οι σκεπτικιστές, ωστόσο, προειδοποιούν ότι το Bitcoin θα μπορούσε να αποδειχθεί η μεγαλύτερη φούσκα στη χρηματοοικονομική ιστορία.

Οι υπηρεσίες φύλαξης αποτελούν σημείο – “κλειδί” του χρηματοοικονομικού συστήματος, καθώς πολλοί αναζητούν ασφάλεια για τα Bitcoin τους, στον βαθμό που αυτά δεν διατηρούνται από κάποια αρχή (π.χ. μια κεντρική τράπεζα). Έτσι, πολλοί επενδυτές δεν έχουν πού να απευθυνθούν σε περιπτώσεις που τα κεφάλαιά τους χαθούν ή κλαπούν.