Παγώνη: Μεσα σε 3-4 μέρες μπορεί τα κρεβάτια ΜΕΘ στην Αττική να καλυφθούν

advertisement

«Έχουμε δρόμο ακόμα», τόνισε η και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας μετά και την ανακοίνωση του lockdown.

Όπως είπε, μιλώντας στο MEGA, «στόχος μας είναι να γίνουν γρήγορα τα εμβόλια ώστε τέλος του Ιουνίου να έχουμε ένα 60% που να έχει εμβολιαστεί, ώστε να μειωθούν τα μέτρα, να ανοίξει η οικονομία και τα μαγαζιά, αλλά και η εστίαση. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Πρέπει να βγούμε από αυτή την ιστορία το συντομότερο, και για να βγούμε πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί. Λύση άλλη δεν υπάρχει».

Αναφορικά με τον εμβολιασμό, σημείωσε πως σε κάθε τέτοια διαδικασία υπάρχουν παρενέργειες, ωστόσο, όπως είπε, μέχρι τώρα ήταν αντιμετωπίσιμες. Κάλεσε δε τους πολίτες να συμμετάσχουν όλοι και τόνισε πως «προσπαθούμε να πείσουμε και όσους είναι αντίθετοι, γιατί έτσι θα προφυλάξουν πέρα από τον εαυτό τους, την οικογένειά τους, και τους γύρω τους».

Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά, είπε ότι «ποτέ δεν είπαμε ότι ο ιός δεν προσβάλει τις μικρές ηλικίες. Απλά οι μικρές ηλικίες περνούν τον ιό με πιο ελαφριά συμπτώματα. Επίσης οι μικρές ηλικίες μεταδίδουν τον ιό. Η αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά έχει φτάσει στο 11%. Συνήθως είναι ο μεταλλαγμένος ιός που έχει προσβάλει τα παιδιά, η μετάλλαξη της Μ. Βρετανίας. Για αυτό πρέπει να εμβολιαστούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται όλοι, αρκεί να έχουν και τα εμβόλια».

«Στην Αττική έχει καλυφθεί το 72% των ΜΕΘ. Μπορεί σε 3-4 μέρες τα κρεβάτια που έχουν μείνει να καλυφθούν. Για αυτό, και σωστά, έγινε και το lockdown. Είναι φοβερό για την οικονομία και το καταλαβαίνουμε όλοι. Αλλά δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά την κατάσταση. Καλοκαίρι ελπίζω να κάνουμε, αν πετύχουμε τον εμβολιασμό του 60% του πληθυσμού ως τον Ιούνιο», κατέληξε η κ. Παγώνη.