Εν μέσω κινητοποιήσεων η συζήτηση για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Στα «χαρακώματα» για δεύτερη ημέρα κυβέρνηση – αντιπολίτευση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά τα ΑΕΙ και προβλέπει την παρουσία αστυνομίας στα ιδρύματα ενώ περιορίζει τον αριθμό των εισακτέων.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου μεταφέρθηκε για την Πέμπτη υπό τη σκιά του τρίτου lockdown αφού πάνω από τους μισούς βουλευτές έχουν εγγραφεί ώς ομιλητές.

Ομαδικά πυρά από τους εισηγητές των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛΛ., ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, αλλά και επικρίσεις από την Ελληνική Λύση εισέπραξε χθες στη Βουλή η κυβέρνηση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και ΜέΡΑ25 κατέθεσαν αιτήσεις αντισυνταγματικότητας, οι οποίες, ωστόσο, απορρίφθηκαν.

Επίσης απορρίφθηκε η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αναστολή της συζήτησης στη Βουλή λόγω της επιβάρυνσης της υγειονομικής εικόνας, δεδομένων των κινητοποιήσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το αίτημα της πτέρυγας συνυπέγραψαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, ενώ το ΚΙΝ.ΑΛΛ. κράτησε αποστάσεις, με τον Κώστα Σκανδαλίδη να ζητεί πάντως οριστικά την απόσυρση του νομοσχεδίου.

► Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για σήμερα στις 13:00 στα Προπύλαια, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, που εξήγγειλαν τρίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας.