Θετική στον κορονοϊό η Αρεοπαγίτης ανακρίτρια της Novartis, μετά την κατάθεση Καλογήρου

Του Παναγιώτη Στάθη

Θετική στον κορονοϊό ανιχνεύθηκε η Αρεοπαγίτης ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου στην υπόθεση της Novartis Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, μετά την κατάθεση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Παράλληλα πολλά πρόσωπα από τη Δικαιοσύνη έχουν επίσης ανιχνευθεί θετικά στον ιό.

Η κα Αλεβιζοπούλου

Η ανακρίτρια της Novartis βρέθηκε θετική μετά την κατάθεση της περασμένης Τετάρτης στον Άρειο Πάγο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και νυν διευθυντή του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχ. Καλογήρου, ο οποίος στη συνέχεια ανιχνεύτηκε θετικός στον COVID-19 και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο “Σωτηρία” από την περασμένη εβδομάδα, με τη βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού.

Η κ. Αλεβιζοπούλου, η γραμματέας που συμμετέχει στις ανακρίσεις, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους μπήκαν σε προληπτική καραντίνα αλλά χθες ανέβασε πυρετό και βρέθηκε θετική. Οι γιατροί του “Σισμανόγλειου” της έδωσαν εξιτήριο και θα παραμείνει σε κατ΄ οίκον περιορισμό, τόσο η ίδια, όσο ο σύζυγός της και τα δύο παιδιά της. Αντίθετα, η γραμματέας των ανακρίσεων είναι αρνητική, μετά τα τεστ στα οποία έχει υποβληθεί, αν και εξακολουθεί να είναι σε καραντίνα η ίδια και τα μέλη της οικογένειάς της.

Κι άλλα πρόσωπα

Παράλληλα κι άλλα γνωστά προσωπα της Δικαιοσύνης έχουν διαγνωστεί θετικά. Ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, η σύζυγός του και η κόρη του βρέθηκαν θετικοί, όπως και ο τέως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και νυν προϊστάμενος της Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου (Σύρος) εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Πούλιος. Όλοι είναι σε καραντίνα και υπό ιατρική παρακολούθηση.

Κρούσματα (όχι πολλά) εντοπίστηκαν και στο Πρωτοδικείο Αθηνών, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός.