ΑΧΑΪΑ: Σήμερα οι αποφάσεις για πιθανά νέα μέτρα στην περιοχή – «Σκούρα» τα πράγματα με ασθενείς και διασωληνωμένους

Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έδειξε» ότι θα ακολουθήσει σύστημα «ακορντεόν», αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.
Επίσης, υπογράμμισε ότι «η Πολιτεία έχει το σχέδιο, ώστε μέχρι τα τέλη της άνοιξης οι πιο ευάλωτοι Έλληνες να έχουν θωρακιστεί».
«Σκούρα» τα πράγματα στην Αχαΐα
Παράλληλα, «σκούρα» τα πράγματα λόγω κορονοϊού στην Πάτρα με τα κρούσματα και τις νοσηλείες συνεχώς να αυξάνονται. Η Πάτρα και ολόκληρη η Αχαΐα μπαίνουν στο «κόκκινο», με τον αριθμό τόσο των ασθενών στις κλινικές Covid όσο και των διασωληνωμένων στις εντατικές να αυξάνεται καθημερινά.

 

H πληρότητα στις κλινικές Covid των δύο νοσοκομείων της Πάτρας άγγιξε το μεσημέρι το 80%. Στις εντατικές το ποσοστό πληρότητας διπλασιάστηκε το τελευταίο 4ήμερο και έφτασε το 70%.

 

Τα ενεργά κρούσματα στην Αχαΐα αγγίζουν τα 530 με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην Πάτρα. Τα rapid test διαδέχονταν για ακόμα μία ημέρα το ένα το άλλο, από νωρίς το πρωί.

 

Στο χωριό Ριόλος έχει ήδη νοσήσει το 5% του συνολικού πληθυσμού.

 

Μετά τα 25 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο δημοτικό, οι γονείς μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου, κράτησαν το πρωί την είσοδο κλειστή.

 

Η διασπορά στο δημοτικό σχολείο ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες, όταν πήγε για μάθημα ένα παιδί που είχε νοσήσει και θορύβησε τους περισσότερους γονείς που προσπαθούν να προλάβουν τα χειρότερα.

 

Ο κορονοϊός δοκιμάζει την Αχαΐα ξανά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να προσπαθεί να αντέξει και τους κατοίκους να βλέπουν στον ορίζονται νέο ολικό lockdown και να ετοιμάζονται.