Ανίκανη η Δημοτική Αρχή Πελετίδη, να δημιουργήσει πνεύμονες αναψυχής για τους κατοίκους του Δήμου


Τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει μια συζήτηση, για το ακίνητο στο Ριγανόκαμπο και το αίτημα του Δήμου να παραχωρηθεί για δημιουργία του Ανατολικού Πάρκου.
Δυστυχώς για την Δημοτική Αρχή Πελετίδη, η αδιαφορία που επιδεικνύει στην αντίστοιχη έκταση στο Πλατανόδασος, και την μετατροπή σε πνεύμονα αναψυχής στη βόρεια πλευράς της πόλης, υπονομεύει το όραμα των κατοίκων και των φορέων και στην περιοχή του Ριγανόκαμπου.
Γιατί η παρούσα Δημοτική Αρχή Πελετίδη το μόνο που έχει να επιδείξει, είναι να ζητά την παραχώρηση προς αξιοποίηση εκτάσεων και μετέπειτα να τα εγκαταλείπει στη μιζέρια.
Με αφορμή των παραπάνω, ο πρόεδρος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση στον Δήμαρχο κ. Πελετίδη, ζητώντας να παραχωρηθεί ο χώρος του Πλατανόδασους, για να προχωρήσει μαζί με τους κατοίκους και ιδιωτικές εταιρείες, στην αξιοποίηση και διαμόρφωσή του, σε πάρκο αναψυχής.
Κύριε Δήμαρχε,
Σε άρθρο του ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου και Έργων Υποδομής του Δήμου Πατρέων κ. Χρήστος Κορδάς, αναφέρεται στο αίτημα του Δήμου για παραχώρηση και αξιοποίηση του Ριγανόκαμπου.
Σε συνέχεια της ερώτησης που σας είχα καταθέσει, επανέρχομαι, όχι για τον συγκεκριμένο αίτημα του Δήμου, αλλά για την ανεπάρκεια που διακρίνει την Δημοτική Αρχή Πελετίδη, να αξιοποίηση τα 59 στρέμματα στο Πλατανόδασος.
Κύριε Δήμαρχε,
Το 2017 η τότε Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Μαρία Καραμεσίνη, προχώρησε στην παραχώρηση στον Δήμο Πατρέων 13 καταστημάτων και 4 αιθουσών σε οικισμούς Εργατικών Κατοικιών, καθώς και το ακίνητο στο Προάστιο ιδιαίτερου φυσικού κάλους για την μετατροπή σε ένα σύγχρονο πάρκο για τους κατοίκους στον Καστελόκαμπο.
Δυστυχώς τέσσερα χρονιά μετά, το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη από την Δημοτική Αρχή, παρ’ όλες τις κατά καιρούς εξαγγελίες για την δημιουργία όασης Πρασίνου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και κατοίκους.
Αντί λοιπόν να έχετε δρομολογήσει την αξιοποίησή του, όπως δεσμευτήκατε, το εγκαταλείψατε.
Η στάση σας αυτή υπονομεύει παράλληλα, το αντίστοιχο αίτημα του Δήμου για παραχώρηση και του Ριγανόκαμπου, από την ΕΤΑΔ στο Δήμο, διότι αποδεικνύει την έλλειψη σχεδιασμού για την αξιοποίηση προς όφελος των Δημοτών.
Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» σας καταθέτουμε σήμερα, επίσημα την πρότασή μας για την παραχώρηση σ’ εμάς το συγκεκριμένο ακίνητο, ώστε να αναζητήσουμε πηγές χρηματοδότησης και αξιοποίησης από την Ιδιωτική Πρωτοβουλία.
Δηλαδή να επαναφέρουμε στον Δήμο, αντίστοιχες ενέργειες που πράττουν άλλοι Δήμοι με εταιρείες και προσπάθησε να εφαρμόσει ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων Ευάγγελος Φλωράτος, για πλατεία «ΔΟΥΡΟΥ» στην Μαραγκοπούλου πλησίον του ΚΕΤΧ.
Κύριε Δήμαρχε,
Σύμφωνα με τα παραπάνω σας καλούμε να μας γνωστοποιήσετε:
• Υπάρχει μελέτη σήμερα για την αξιοποίηση του Πλατανόδασους;
• Εάν Ναι, Ποιο το χρονοδιάγραμμα αξιοποίησης και οι πηγές χρηματοδοτήσεις;
• Προτίθεστε εάν δεν υπάρχει σήμερα μελέτη, να προχωρήσετε σε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Δημοτική μας Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», για τη σύνταξη της μελέτης και την ανεύρεση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων από ιδιωτικές εταιρείες;
Ελπίζουμε να κάνετε αποδεκτό το αίτημά μας, αποβάλλοντας τις στείρες Κομουνιστικές ιδεοληψίες, για να αξιοποιήσουμε επιτέλους το συγκεκριμένο ακίνητο σε νέο πάρκο, Αθλητισμού, Πολιτισμού και περιπάτου, για τους Δημότες και τους κατοίκους στην περιοχή.