Στην Κύπρο ο πρωθυπουργός – Δείτε live τις δηλώσεις Μητσοτάκη – Αναστασιάδη

Στην Κύπρο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει συνομιλίες για τον συντονισμό Ελλάδας – Κύπρου, έναν μήνα πριν την κρίσιμη άτυπη Πενταμερή για το Κυπριακό.

Δείτε live τις δηλώσεις Μητσοτάκη – Αναστασιάδη

 

 

 

«Καθώς εισερχόμαστε σε μια περίοδο πυκνών εξελίξεων εν αναμονή και της σύγκλησης και της άτυπης πενταμερούς είναι αυτονόητη υποχρέωση και ανάγκη η ελληνική δημοκρατία και η κυπριακή δημοκρατία να είναι απολύτως συντονισμένες ώστε να διεκδικήσουμε την επανένωση του νησιού στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από τον ΟΗΕ για να εξασφαλίσουμε την ειρηνική συμβίωση Ε/κ και Τ/κ σε μια επανενωμένη Κύπρο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, φτάνοντας στο προεδρικό μέγαρο της Κύπρου.

 

Συνέχισε λέγοντας πως επίσης θα συζητηθεί το ζήτημα της πανδημίας και η επόμενη της μέρας ως προς την εξάρτηση και των δύο χωρών από τον τουρισμό.

Είναι με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς και εκτίμησης που υποδέχομαι για ακόμη μια φορά στο Προεδρικό Μέγαρο τον φίλο @PrimeministerGR @kmitsotakis σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία ενόψει και της πρωτοβουλίας του ΓΓ των #UN για πραγματοποίηση άτυπης Διάσκεψης για το Κυπριακό