ΕΟΚ: Αποφάσισε εκλογές στις 28 Μαρτίου

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, η ΕΟΚ αποφάσισε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 28 Μαρτίου, αν και δεν αποκλείεται λόγω κορονοϊού να πάνε και πιο πίσω. Τι είπε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Σε τηλεδιασκέψη που πραγματοποίησε το Δ.Σ. της ΕΟΚ, αποφασίστηκε οι εκλογές να πραγματοποιηθούν στις 28 Μαρτίου. Βέβαια, δεν αποκλείεται να πάνε και πιο πίσω, ανάλογα με το πώς θα κυλήσουν τα πράγματα με τον κορονοϊό, αλλά η Ομοσπονδία ήταν υποχρεωμένη βάσει νόμου να ορίσει μια ημερομηνία μέσα στα χρονικά περιθώρια που είχε.

Ο νυν πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, άφησε μπηχτές για τους υποψηφίους και είπε ανάμεσα σε άλλα ότι δεν είναι σωστό να κατεβαίνει κάποιος για το χρίσμα του προέδρου, ενώ επέλεξε η ομάδα του να συμμετέχει σε ιδιωτική διοργάνωση. Με αυτό φωτογράφισε τον κύριο Λιόλιο, μιας και ο Προμηθέας αγωνίζεται στο EuroCup και όχι σε διοργάνωση της FIBA.

Ένα άλλο ζήτημα που έθιξε ο νυν ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας, είναι το να μην πληρώνεται ο επόμενος πρόεδρος του Δ.Σ όπως και τα μέλη του συμβουλίου, όπως ισχύει μέχρι τώρα, ενώ σχολίασε ακόμα πως η πρόκριση των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών στο Ευρωμπάσκετ αποδεικνύει πως το ελληνικό μπάσκετ παραμένει ψηλά, ασχέτως αν ορισμένοι (ακόμα και υποψήφιοι) υποστηρίζουν ότι βρίσκεται σε πτώση.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

“Πρόσκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

Καλούμε τα Σωματεία – Μέλη της Ομοσπονδίας σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 28 Mαρτίου 2021 και ώρα 9.30 π.μ., που θα γίνει στο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL (Βασ. Αλεξάνδρου 2 – τηλ. 210 7253725). Σε περίπτωση που καταστεί αναγκαία η αλλαγή του ως άνω αναφερομένου τόπου διεξαγωγής της Γ.Σ. λόγω του covid 19, αυτό θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα στα σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Συνέλευσης 2. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής 3. Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού από 1/1/2020 μέχρι 28/3/2021 4. Λογοδοσία και έκθεση πεπραγμένων απερχόμενης Διοίκησης – απαλλαγή του απερχομένου Δ.Σ. από κάθε ευθύνη. 5. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής (2 μελών) 6. Αρχαιρεσίες για την Εκλογή α) Προέδρου και 18 τακτικών Μελών Δ.Σ. και β) 3 τακτικών μελών Εξελεγκτικής Επιτροπής 7. Εκλογή Τακτικού Εκπροσώπου της Ε.Ο.Κ. και Αναπληρωτή του στην Ε.Ο.Ε. Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την επομένη ημέρα (ΔΕΥΤΕΡΑ 29-3-2021) στις 9.30 π.μ., στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα Ημερήσιας Διάταξης. Στην περίπτωση αυτή, η Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία, ανεξάρτητα του αριθμού των παρόντων Σωματείων”.