Super League 1, Βόλος-Αστέρας Τρίπολης 0-1: Συνεχίζει το σερί και βλέπει Ευρώπη

O Aστέρας Τρίπολης με το γκολ του Φερνάντεθ πέρασε νικηφόρα από τον Βόλο (0-1) και διατηρεί τις ελπίδες για το ευρωπαϊκό εισιτήριο καθώς είναι μόλις στο -3 από την 4η θέση Super League 1

Έκτη συνεχόμενη νίκη στη Super League για τον Αστέρα Τρίπολης του Μίλαν Ράσταβατς, αυτή τη φορά επί του Βόλου με σκορ 1-0 στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Δεν χάνεται πλέον η 6η θέση για τους Αρκάδες, που αποσπάστηκαν στο +11 από τον έβδομο Ατρόμητο, ενώ βρίσκονται στο -2 από τον πέμπτο Παναθηναϊκό. Σκόρερ για τον Αστέρα ο Λουίς Φερνάντεθ στο 28’.

Στο μυαλό του κόουτς

Ο Βόλος του Άνχελ Λόπεθ ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1 και τους: Κλέιμαν στην εστία, Σάντσες, Γκρίλο, Μήτογλου και Φεράρι στην άμυνα, Ριένστρα-Τσοκάνη ως «κόφτες» και Μαρτίνες, Νίνη και Μπαρτόλο πίσω από τον σέντερ φορ Δουβίκα.

Ο Αστέρας Τρίπολης του Μίλαν Ράσταβατς παρατάχθηκε με 4-2-3-1 και τους: Τσιφτσή στο τέρμα, Γκαρσία, Άλβαρες, Καστάνο και Σουάρεθ στην άμυνα, Βαλιέντε, Μουνάφο ως αμυντικά χαφ, και τους Σίτο, Λουίς Φερνάντεθ, Κρεσπί πίσω από τον σέντερ φορ Μπαράλες.

To ματς
Οι δυο ομάδες έχουν μπήκαν κεφάτες στον αγώνα κα μόλις στο 2ο λεπτό ο Αστέρας είχε καλή ευκαιρία, όταν ο Λ.Φερνάντεθ σούταρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Κλέιμαν.

Το ζωηρό πρώτο δεκάλεπτο έδωσε τη θέση του σε ένα άνευρο επόμενο 15λεπτο, ωστόσο στο 28ο λεπτό ο Αστέρας κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Λουίς Φερνάντεθ: Ο Άλβαρες σέντραρε (ενώ είχε σύγκρουση με τον Σίτο) κι ο Ισπανός με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ για το 0-1.

Το προβάδισμα του Αστέρα σε εκείνο το χρονικό σημείο ήταν δίκαιο, καθώς είχε μπει πιο δυνατά στο ματς και παρότι στη συνέχεια είχε κατεβάσει ταχύτητα, εντούτοις παρέμενε η πιο καλύτερη ομάδα στο γήπεδο.

Ο Βόλος δεν ήταν καθόλου απειλητικός και μάλιστα στο 38′ ο Άνχελ Λόπεθ έκανε διπλή αλλαγή (μάλιστα αντικατέστησε τον θετικό μέχρι εκείνη τη στιγμή Σωτήρη Νίνη), καθώς δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος.

Στο 41’ οι γηπεδούχοι έκαναν την καλύτερή τους στιγμή με τον Δουβίκα, ο οποίος με εξαιρετική «σεντερφορίσια» κίνηση βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τσιφτσή, αλλά πλάσαρε με το αριστερό πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με το σκορ 0-1.

Στην αρχή του δεύτερου μέρους (49’), ο Αστέρας έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μπαράλες για το 2-0: Μετά από ασυνεννοησία του κεντρικού αμυντικού διδύμου του Βόλου, ο Αργεντινός βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τσιφτσή, αλλά πλάσαρε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Ο Βόλος εξακολουθούσε να μην απειλεί και μάλιστα στο 68′ ο Ράσταβατς απέσυρε του διακριθέντες Μουνάφο και Σίτο, πιθανότατα για λόγους ξεκούρασης.

Μέχρι τη λήξη του ματς, αυτοί που βρήκαν σημαντικότερες στιγμές ήταν και πάλι οι φιλοξενούμενοι σε σχέση με τους γηπεδούχους.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε και με τη νίκη 1-0, ο Αστέρας Τρίπολης ουσιαστικά «κλείδωσε» την 6η θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.