Πιέζεται το υγειονομικό σύστημα της Πάτρας

Τα δεκάδες κρούσματα αρχίζουν να πιέζουν τα νοσοκομεία της περιοχής μας. Οι άδειες κλίνες άρχισαν να γεμίζουν και μέσα σε τρεις μέρες οι νοσηλευόμενοι έφτασαν τους 58.
Χθες είχαμε επίσης 78 νέα κρούσματα στην Αχαΐα η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από το κέντρο της Πάτρας.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης στην Κλινική Κορονοϊού του ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 19 άτομα και στη ΜΕΘ 6.
Στην Κλινική Κορονοϊού του «Αγίου Ανδρέα» νοσηλεύονταν 29 άτομα και στη ΜΕΘ 1 ασθενής. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και τα τρία παιδιατρικά περιστατικά.

 

Ο 9χρονος
που νοσηλεύεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ και βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας και ο 10χρονος μαζί με το βρέφος 2 μηνών που νοσηλεύονται στην πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική και σύντομα θα πάρουν εξιτήριο.

 

ΣΤΑ 208 ΤΕΣΤ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 4 ΘΕΤΙΚΑ
Εντυπωσιακή ήταν χθες το πρωί η προσέλευση στον σταθμό ελέγχου για διενέργεια ράπιντ τεστ που στήθηκε στο Επιμελητήριο Αχαΐας.
«Μας εξέπληξε η προσέλευση του κόσμου. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει ευαισθητοποίηση» μας είπε ο κ. Καρβέλης. Μάλιστα σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πλάτωνα Μαρλαφέκα εξετάζουν το ενδεχόμενο να λειτουργεί μόνιμα ένας σταθμός ελέγχου στον χώρο του Επιμελητηρίου ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση οι κάτοικοι του κέντρου. Χθες σε σύνολο 208 τεστ που διενεργήθηκαν εντοπίστηκαν 4 θετικά.

 

Της
Μαρίνας Ριζογιάννη
rizogianni@pelop.gr