ΑΧΑΙΑ: Ο Ι. Φωτήλας στον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Π. Τσακλόγλου – Για το σύστημα δημόσιας επικουρικής ασφάλισης.

O Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου, όπου συζήτησαν για το νέο επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο αφορά και στο σύστημα δημόσιας επικουρικής ασφάλισης.

Ο βουλευτής, με την διττή ιδιότητα του αφενός του Προέδρου της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και αφετέρου του Γραμματέα της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, ενημερώθηκε από τον κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου κυρίως για τη μεγάλη μεταρρύθμιση της νέας επικουρικής ασφάλισης με ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο πρώτος πυλώνας του νέου νομοσχεδίου και εστίασαν στους λόγους και την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης καθώς και στα βασικά χαρακτηριστικά του νέου συστήματος επικουρικής ασφάλισης.

Μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο ανέλυσαν τις αλλαγές που θα επέλθουν στον τομέα της επικουρικής ασφάλισης μέσω της σύγκρισης αντίστοιχων συστημάτων ασφάλισης που ισχύουν σε άλλες χώρες.

Κατά τη συζήτηση του με τον κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου ανέπτυξαν τις χρόνιες παθογένειες του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον διανεμητικό χαρακτήρα των επικουρικών συντάξεων και στην ανάγκη αλλαγής του υφιστάμενου συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα κατ’ αντιστοιχία με άλλες χώρες της Ε.Ε.

Ο Ιάσονας Φωτήλας, ευχαρίστησε τον κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου για τη συνάντηση και αφού αντάλλαξαν απόψεις επιβεβαιώθηκε η απόλυτη συνεργασία και η αμοιβαία κατανόηση για την επίτευξη κοινών στόχων και του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης.